Vremea marilor secrete

Vremea marilor secrete

0
DISTRIBUIȚI

 

georgeta petroviciÎn vremea când făceam grădinița era o mare realizare să ai un secret, și, mai apoi, să ai curaj să-l dezvălui cuiva. Care se jura pe roșu că în ruptul capului nu va vorbi despre secretul tău cu nimeni.


Șușoteam la ureche, cu mâna făcută pâlnie – scut. Un prieten adevărat nu spunea niciodată, nimănui, sub nicio presiune, secretul tău.

Vremurile noi aduc secrete noi, dar parcă tot de grădiniță îmi e dor. Luni, într-un secret absolut, colegii mei au fost duși de primărie să asiste la o inaugurare. Nu au înțeles nici ei de ce până ce nu au ajuns în fața stabilimentului ce urma să fie inaugurat prin tăiere de panglică tricoloră – fotografiile transmise de instituție de la ”eveniment” sunt grăitoare: într-o poză se taie panglica, în alta vedem un WC, iar în a treia un hol – nu a avut voie să știe unde merg.

E un secret mai mare care ne bântuie pe câțiva de săptămâna trecută. Săptămâna trecută Timișoara a devenit oficial înscrisă în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Adică s-a depus PROIECTUL. Și s-a celebrat acest lucru a doua zi, prin mișcare, ceea ce a fost, cred eu, deosebit de frumos. Secretul (despre ce conține în fapt proiectul în baza căruia Timișoara va devansa alte orașe, între care Cluj sau București) rămâne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.