Votați. Pentru că meritaţi mai mult decât „măcar a făcut ceva”

Votați. Pentru că meritaţi mai mult decât „măcar a făcut ceva”

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Detest ipocrizia și nu de puține ori am spus că prefer curvele care sunt curve. Repet! Fiecare om e liber să fie cum dorește el și nicio normă socială nu ar trebui să forțeze individul la ipocrizie, căci duplicitatea dintre ceea ce ești și ceea ce te arăți a fi nu servește păstrării unui calm în relațiile sociale, ci naște frustrări, care independent de voința noastră ies la iveală.

Așa se face că, având așteptări nerealiste de la oameni, îi forțăm să ne mintă. Și asta se aplică în orice domeniu, mai ales în politică. Cine va pune ștampila pe un candidat care o să spună „vă promit că voi acționa cu cele mai bune intenții pentru binele orașului”. Doar atât? Noi vrem vise și avioane. Ei bine, foarte puțini dintre noi am vota un astfel de om.

Cei care au sinceritatea față de ei și față de alții să admită că Timișoara nu e nici pe departe la nivelul la care merită să fie sau la nivelul pretențiilor pe care le au cei care se autoproclamă superiori prin faptul că sunt născuți în Timișoara. O asemenea atitudine de superioritate aclamată ostentativ nu poate fi generată decât de sentimentul de inferioritate.


Îl vedeți pe Ion Țiriac urlând din mașina lui de lux către cerșetorii de pe stradă că le e superior cu ceva? Nu! Pentru că diferența este evidentă și incontestabilă pentru cei care au bun-simț. Și mulți timișoreni îl au. Ăsta e motivul pentru care nu vin să bată cu pumnul în masă sau să critice sau să ceară ce merită.

Cu toate astea, mulți sunt nemulțumiți. Dar totuși, puțini merg la vot. Și când merg alegerea e clară. Votăm cu primarul în funcție pentru că „măcar a făcut ceva”. Pai, ar fi absurd să nu fi făcut ceva. Şi chiar! La ce nu a făcut ne uităm? La fel cum e absurd și profund jignitor să te bucuri că în anul 2016 ți se asfaltează o stradă, un trotuar sau ți se face o dezinsecție după doi ani de zile.

Stimați alegători, asfaltări vor face și Florin Bîrsășteanu și Adrian Orza și Marius Dugulescu sau domnul Ion Răducanu. problema apare atunci când însă vrem mai mult. De fapt ce înseamnă mai mult? Problema se rezolvă de la rădăcină. Şi nu, nu e normal să nu ai aşteptări şi să te mulţumeşti cu „măcar ceva”. Să fim serioşi, nu ne convine să muncim pe salariul minim, nu ne căsătorim cu un om pentru că face duş şi ştie să scrie şi nu vrem să conducem orice hârb de maşină doar ca să fie. Până la urmă standardele pe care le avem ne definesc. Îţi permiţi să ai pretenţii? Înseamnă că probabil eşti în postura să o faci!

Astfel, duminică mergeți la vot. Și gândiți-vă nu la acel celebrul „măcar a făcut ceva” sau la și mai celebrul „oricum nu se schimbă nimic”. Nu! Votați pentru viitorul pe care îl meritați.

1 COMENTARIU

  1. VOTUL NUL NU ESTE O SOLUȚIE! Votul nul este o participare la mascarada sistemului democrației pervertite legitimându-l prin prezență! Un sistem care se bazează pe o participare sub pragul de 50% nu are nicio legitimitate și se justifică răsturnarea lui prin orice mijloace deoarece este nereprezentativ.
    Sistemul electoral creat de partide dă o reprezentare total deformată a realităţii sociale și opțiunilor politice. Orice încercare de participare activă și constructivă la viața politică ne este împiedicată de legile special create pentru a proteja oligarhia partidelor politice de alternativele reale. Refuz categoric să fim complici cu un sistem nedrept și denaturat legitimându-l prin participarea noastră la vot. Cât timp ni se pun piedici să avem participanți care să ne reprezinte activ și explicit obiectivele programatice noi vom rămâne în afara acestei mascarade organizate de sistem și nu voi lua parte în niciun fel la escrocheria „democraților”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.