Concert transmis live pe Internet la finalul Festivalului Baroc, cu Ilie Stepan,...

Concert transmis live pe Internet la finalul Festivalului Baroc, cu Ilie Stepan, Mario Florescu și Horea Crișovan GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p style="text-align: center;"> stepan crisoavan la filarmonica06_resize

Ilie Stepan, Horea Crişovan şi Mario Florescu au susţinut un concert extraordinar cu prilejul finalului Festivalului Baroc, aseară, la Filarmonica Banatul, evenimentul aducând aplauze furtunoase din partea publicului numeros. Spectacolul „Ba.Rock Acustic Live“ a debutat cu nelipsitul speech al autorităţilor locale, scurt şi la obiect de această dată, din partea viceprimarului Dan Diaconu, şi a fost transmis integral şi prin Internet.

Pe parcursul spectacolului artiştii au oferit compoziţii din repertoriul Stepan Project, dar şi câteva melodii incluse pe mult aşteptatul album de autor al lui Horea Crişovan. Şi fiindcă anul acesta s-au împlinit 40 de ani de la naşterea formaţiei Pro Musica, Ilie Stepan a punctat acest subiect pe scenă. „Ştiu că toată lumea se întreabă ce s-a întâmplat cu concertul aniversar Pro Musica 40 de ani. Din motive obiective, care nu ţin de noi, nu am putut să-l facem. Dar cu siguranţă va fi la anul. O să fie un concert Pro Musica 40+1 ”, a declarat acesta. Un moment deosebit al acestui recital l-a constituit acela în care spectatorii au avut parte de celebra piesă „Glossa“ din repertoriul Pro Musica, în care Mario Florescu a devenit vocal. Surprinzător a fost şi faptul că pe superba Fragile a lui Sting, Horea Crişovan a devenit şi el „vocal“ pentru câteva secunde. Dealtfel, printre piesele serii  s-au mai strecurat şi alte cover-uri: de la Hotel California – ul celor de la The Eagles până la In The Deathcar de Goran Bregovici şi Iggy Pop.

Un alt moment care a generat aplauzele sincere ale celor prezenţi a fost acela în care muzicienii, prin intermediul proiecţiilor de pe ecran, au adus un omagiu timişorenilor importanți pentru oraș, trecuţi în nefiinţă, printre aceştia numărându-se Petru Umanschi, Nae Tarnoczi, Oscar Berger sau Bela Kamocsa. Cei trei muzicieni au reuşit să surprindă publicul cu un concert care a emanat sentimente pozitive, iar interesantele abordări ale unor momente sonore din discurile Stepan Project (inclusiv acela în care Mario Florescu şi-a folosit „arsenalul“ de percuţie instalat pe scenă la maximum) au asigurat un plus de şarm acestui eveniment.

Foto: Adrian Pâclişan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.