În an de criză, Primăria Timişoara pregăteşte fonduri generoase pentru simpozione şi...

În an de criză, Primăria Timişoara pregăteşte fonduri generoase pentru simpozione şi expoziţii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara vrea să aloce, anul acesta, fonduri generoase pentru simpozione şi expoziţii dedicate sărbătoririi unor zile internaţionale. Pentru următoarea şedinţă de plen au fost pregătite mai multe proiecte de hotărâri prin care se alocă 20.000 de lei pentru sărbătorirea Zilei internaţionale Alzeihmer şi Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice şi alţii 30.000 de lei pentru aniversării vârstnicilor longevivi şi a cuplurilor cu peste 50 de ani de căsătorie din Timişoara. 

adian orza p

 În referatul semnat de viceprimarul Adrian Orza, justificarea pentru alocarea de bani pentru cele două zile internaţionale sunt acţiunile de anul trecut – împărţirea de pliante, informarea cetăţenilor în legătură cu pericolul Alzheimer, expoziţii cu obiecte realizate de persoane vârstnice sau sublinierea rolului şi contribuţiei „personalului de îngrijire angajat de societate”.


Nici un leu alocat nu va fi folosit pentru ajutorarea efectivă a bolnavilor sau pentru îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire.  Persoanele peste 90 de ani şi cuplurile care au peste 50 de ani de căsătorie vor primi „mici cadouri constând în obiecte personalizate”, conform celor susţinute în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre. 

Bugetul alocat de primărie pentru anul acesta este identic cu cel din 2009, în condiţiile în care deficitul de anul trecut al municipalităţii a fost de peste opt milioane de lei, iar sumele care vor ajunge anul acesta în visteria Timişoarei sunt un mister. Viceprimarul Adrian Orza a declarat pentru PRESSALERT.ro că „pentru bătrâni sunt nişte evenimente importante. Chiar dacă e criză nu cred că de aici trebuie să tăiem fonduri. Am venit cu  sumele de anul trecut. Este o tradiţie această sărbătoare a cuplurilor. Pentru sărbătoriţi înseamnă foarte mult. Am venit cu aceste proiecte înainte pentru a se ţine cont de ele când se face bugetul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.