Primarul din Zăvoi, denunţat DNA de omul de afaceri Romeo Dunca UPDATE...

Primarul din Zăvoi, denunţat DNA de omul de afaceri Romeo Dunca UPDATE 2 Mandate de arestare pentru Bunei şi fiul său

4
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei căreşene Zăvoi, pesedistul Antonie Bunei, şi fiul său, Silviu, au fost aduşi încătuşaţi la Tribunalul Timiş. Vă primar 1 preamintim că, miercuri seara, cei doi au fost reţinuţi de procurorii DNA Timişoara în urma unui flagrant. Primarul a fost denunţat de omul de afaceri Romeo Dunca, care avea pregătit un proiect de dezvoltare turistică pentru Muntele Mic. Iniţial, a fost emisă o hotărâre a Consiliului Local Zăvoi de asociere în acest proiect, după care a fost anulată. Dunca a atacat în civil hotărârea, dar până la urmă şi-a retras-o la solicitarea primarului, care i-a propus semnarea unei noi înţelegeri. După acest moment, lui Dunca au început să i se pună beţe-n roate, transmiţându-i-se că trebuie să dea şpagă pentru a primi aprobările pentru proiect. „Preţul corect” cerut de primar a fost 47.000 de euro, din care a primit 20.000. Nemulţimit că nu a primit întreaga sumă a continuat să pună beţe-n roate. Omul de afaceri a sesizat DNA, iar la a patra „livrare” de şpagă s-a realizat flagrantul.


 Contactat telefonic, Romeo Dunca a confirmat pentru PRESSALERT.ro că „am o vină din punctul de vedere al unora şi un merit din al altora. Nu vreau să comentez mai mult acum. Voi trimite o scrisoare deschisă locuitorilor din zonă în care voi explica foarte clar ce s-a întâmplat”. La această oră primarul din Zăvoi şi fiul său sunt audiaţi de un judecător al Tribunalului Timiş care va decide dacă admite cererea de arestare preventivă a celor de la DNA.

UPDATE 1 Aproape două ore au durat audierile celor doi acuzaţi, care au încercat să găsească explicaţii pentru banii primiţi, susţinând că nu au nici o vină în ce s-a întâmplat, fiind vorba de o decizie a consilierilor locali. Primarul Antonie Bunei a susţinut că nu este drept ce i se întâmplă şi că s-a urmărit să fie eliminat din zonă pentru că nu a servit anumite interese legate de restituirea unor terenuri din zonă. Atât Bunei, cât şi fiul au cerut cercetarea în stare de libertate. Audierile s-au încheiat, aşteptându-se decizia instanţei.

UPDATE 2 Tribunalul Timiş a decis, la ora 21, 10, arestarea pe 29 de zile a primarului Antonie Bunei şi a fiului său Silviu. Avocatul celor doi a declarat imediat recurs, acesta urmând să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara. Bunei a refuzat să facă orice declaraţiei după anunţarea deciziei de arestare, la fel şi apărătorul său

4 COMENTARII

  1. Dragos,Nu crede tot ce spune smecherul de Dunca,omul care,hocus-pocus, peste noapte,a ajuns dintr-o rulota asezata in parcarea de la Casa tineretului,taman in topul bogatasilor autohtoni …

  2. Dunca nu a ajuns nici prin „hocus-pocus” si nici peste noapte din rulota in topul despre care vorbiti. Cine n-are habar sa taca din gura. Romeo Dunca a ajuns unde este prin multa munca, mult curaj si minte cata nu aveti voi toti barfitorii la un loc. E o sansa si un privilegiu sa cunosti un om ca el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.