Revolta timişorenilor faţă de mărirea taxelor:” Decât să vă dau bani, mai...

Revolta timişorenilor faţă de mărirea taxelor:” Decât să vă dau bani, mai bine vă dau foc”

3
DISTRIBUIȚI

Revoltă generală, astăzi, la dezbaterea publică legată de proiectele Primăriei Timişoara de instituire a taxei de habitat şi de mărire a impozitelor pentru scandal taxe2011. Nemulţumirea principală a fost legată de readucerea în discuţie de către primarul Gheorghe Ciuhandu a proiectului de instituire a taxei de habitat, bani strânşi de la toţi locuitorii municipiului pentru repararea faţadelor clădirilor din centrul istoric, care a fost respinsă anul trecut. „De ce să plătesc eu să fac casele ţiganilor care coboară din jeep-uri şi au luat tot centrul cu ajutorul Primăriei? Să plătească ţiganii care-s proprietari pe vile. Ţiganii şi italienii au tot centrul şi noi să  plătim taxe în locul lor?”, au strigat nemulţumiţi oamenii.


În lipsa primarului, iniţiatorul proiectului, furia timişorenilor s-a îndreptat spre directorii de servicii veniţi la dezbatere „Feriţi-vă de burghezia comunistă care e acum la putere-n Primărie. Ne încarcă Boc de Bucureşti cu mizeriile lui, acum vine şi Boc de Timişoara cu alte taxe. Nesimţiţilor. Aveţi şi tupeul să ne sfidaţi. Ce aţi făcut anul trecut pentru oraşul ăsta ca să cereţi taxe mai mari? Decât să vă dau bani, mai bine vă dau foc”.

Reprezentanţii mediului de afaceri s-au declarat, de asemenea, împotriva măririi taxelor. Omul de afaceri Ovidiu Şandor, membru şi în Consiliul consultativ al Primăriei Timişoara,  a făcut o radiografie la sânge asupra modului în care au fost cheltuiţi banii municipalităţii în 2009 – creşterea cheltuielilor cu salariile de 9,7% faţă de bugetul votat, scăderea cu 75% a investiţiilor, neatragerea niciunui euro din fondurile europene de către primărie în condiţiile în care există 70 de milioane de euro destinaţi exclusiv Timişoarei, bonusuri de 250% faţă de salariu, achiziţii publice la preţuri exagerate.

3 COMENTARII

  1. rusine intregului aparat din administratia publica locala ,ce face domn primar si ceilalti alesi pentru comunitate?; maresc taxele,inventeaza tot felul pentru a colecta bani la buget pentru ce ?,sa aiba ei sa cheltuie fara oprire,sa ne lase in pace, sa vina iar sa ceara voturi ca le dam noi,indiferent cine sant:psd,pd-l,pnl,pntcd sau care or mai fi,toti sant o apa si-un pamant,la primarie se calca in picioare unul pe altul atatia functionari sant,si-au dat tot felul de sporuri de imbracaminte,incaltaminte,de ziua onomastica,de sarbatori numai trebuie sa duci bonuri si ti le ia in considerare etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.