EXCLUSIV Încă un profesor de la Universitatea Hyperion, Alexandru Boroi, audiat de...

EXCLUSIV Încă un profesor de la Universitatea Hyperion, Alexandru Boroi, audiat de DNA UPDATE 1 Gumă şi Stancu, rămân în arest

0
DISTRIBUIȚI

Scandalul licenţelor de la Universitatea Hyperion anchetat de DNA ia amploare – încă un profesor universitar, Alexandru Boroi, stancu gheorghe catuse 1 pcare predă Drept penal a fost audiat de procurorii anticorupţie. Dezvăluirea a fost făcută, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara unde s-a judecat  recursul profesorului de drept civil Gheorghe Stancu împotriva arestării sale preventive. Acesta a fost acuzat de procurorii DNA că a primit câte 1500 de euro de la studenţii dinCaransebeş pentru a avea asigurat examenul de licenţă, banii fiind primiţi prin intermediul Nicoletei Gumă, şefa centrului tutorial, după ce au fost colectaţi de studentul Emil Tacotă, consilier local la Oţelu Roşu. Avocaţii lui Stancu şi-au concentrat pledoariile nu pe lipsa probelor, ci pe faptul că poate fi cercetat în stare de libertate deoarece nu prezintă un pericol social aşa cum a motivat Tribunalul Timiş în decizia de arestare. „Există serioase lacune în acest dosar. Pe lângă lucrările de drept civil şium sunt şi lucrări de drept penal în care apar cuvinte cheie. A fost audiat acum două zile prof. Alexandru Boroi, în calitate de martor. Deşi sunt cuvinte cheie, s-a considerat că nu prezintă acelaşi pericol ca şi domnul Stancu. La fel au decis că nu prezintă pericol social nici studenţii care lucrează în Poliţie sau Jandarmerie şi care au cumpărat influenţă”, a susţinut unul din avocaţii profesorului. Asta în timp ce celălalt apărtor a afirmat că „banii nu s-au găsit.


Flagrantul de mită nu există. Avem indicii într-adevăr în dosar, dar nu atât de temeinice încât să dovedească”. Procurorul DNA  a replicat că ” în Codul Penal se prevede în cazul arestării şi pericolul social al infracţiunii săvârşite”. Profesorul Gheorghe Stancu le-a spus judecătorilor că ” nu am primit sau pretins cuiva bani sau produse. Vreau să vă spun câteva cuvinte despre persoana fizică Stancu. Impactul acestei arestări asupra mea e foarte mare, aluziile care se fac despre mine la locul de detenţie. Pregătirea şi calitatea mea nu fac din mine un pericol pentru ordinea publică”.

La Tribunalul Timiş. Nicoleta Gumă a cerut instanţei eliberarea provizorie sub control judiciar, avocaţii motivând cererea prin faptul că are 58 de ani, este cadru didactic,  muzeograf şi ” ancheta se desfăşoară cu rapiditate fiind aproape de final”. reprezentantul DNA a cerut respingerea cererii pe motiv că există „probe temeinice” şi Gumă „a săvârşit un număr mare de acte materiale, asigurând predarea – primire banilor de la 35 de persoane. În uma din convorbirile cu inculpatul Tacotă enumerau persoanele care au remis banii şi care nu, stabilind data şi locul unde aveau să plătească. Nicoleta Gumă a avut o atitudine negativă de denaturare a stării de fapt, în ciuda probelor evidente aflate la dosar”. Nicoleta Gumă s-a apărat susţinând că „în nici o discuţie nu am pronunţat cuvântul bani. Nu am făcut nimic care să aducă prejudicii cuiva, ci am avut atitudine demnă de poziţia mea socială”. În ambele cazuri, instanţele se vor pronunţa asupra cererilor de punere în libertate. PRESSALERT.ro va anunţa deciziile instanţelor imediat după ce vor fi anunţate. 

UPDATE 1 Tribunalul Timiş a respins cererea Nicoletei Gumă de liberare provizorie sub control judiciar, aceasta având posibilitatea să facă recurs împotriva deciziei. Şi Gheorghe stancu rămâne în arest după ce Curtea de Apel Timişoara a respins recursul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.