Lotul Hyperion, pus în libertate de Tribunalul Timiş

Lotul Hyperion, pus în libertate de Tribunalul Timiş

2
DISTRIBUIȚI

nicoleta guma, eugen tacota, stancu gheorghe 1 pPentru prima oară, cei trei arestaţi din dosarul licenţei de la Universitatea Hyperion au ajuns împreună în faţa instanţei. Şefa centrului tutorial de la Caransebeş şi directoarea Muzeului de etnografie, Nicoleta Gumă, studentul Eugen Tacotă, care este şi consilier local la Oţelul Roşu, şi profesorul de drept civil Gheorghe Stancu au fost acuzaţi de procurorii DNA că s-ar fi ocupat de fraudarea examenelor, pentru 1500 de euro studenţii având asigurat examenul. Cei trei au fost duş,i astăzi, la Tribunalul Timiş pentru prelungirea mandatelor de arestare preventivă. Tacotă a fost legat cu aceiaşi pereche de cătuşe de profesorul Stancu, cel pe care a plănuit să-l jefuiască după ce i-ar fi dat zecile de mii de euro. Avocaţii apărării au susţinut că nu se impune acest lucru deoarece sunt multe semne de întrebare în dosar, aceştia acuzând faptul că nu a fost realizat un flagrant şi nu există probe care să dovedească faptul că banii ar fi ajuns la Gumă şi Stancu.


Procurorul DNA a cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă 29 de zile pe motiv că mai sunt de făcut cercetări de făcut în dosar. Eugen Tacotă a cerut să fie eliberat motivând că trebuie să aibă grijă de familie şi afaceri. Gheorghe Stancu a susţinut că, deşi este conştient că imaginea sa publică şi profesională a avut mult de suferit din cauza arestării, nu prezintă un periocol pentru societate. Nicoleta Gumă de abia a putut să vorbească din cauza plânsului, cerând instanţei să o elibereze pentru că nu este vinovată. Rămâi aici pentru a afla decizia Tribunalului Timiş.

UPDATE 1 Tribunalul Timiş a anunţat, în urmă cu scurt timp, sentinţa – Nicoleta Gumă, Eugen Tacotă şi Gheorghe Stancu vor fi cercetaţi în stare de libertate, instanţa hotărând să înlocuiască măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara. DNA a anunţat că va face recurs, acesta urmând să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.