Prim procurorul Zamfirescu, reţinut pentru că a aranjat un contract pentru o...

Prim procurorul Zamfirescu, reţinut pentru că a aranjat un contract pentru o firmă de pază

2
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA l-au reţinut, azi noapte, pe prim procurorul Parchetului Sânnicolaul Mare, Ciprian Zamfirescu, sub acuzaţia de trafic 42-17177493de influenţă. Anchetatorii s-au sesizat din oficiu de faptul că Zamfirescu s-ar fi folosit de calitatea sa pentru ca  firma de pază Securitech să obţină un contract cu firma Zoppas din Sânnicolaul Mare, una dintre cele mai mari investiţii din zonă. Anchetatorii susţin că în urma intervenţiilor prim procurorului pe lângă una dintre directoarele companiei a fost încheiat un contract cu firma de pază din luna aprilie  a acestui an până în decembrie 2012.


În schimbul acestui serviciu, procurorul ar fi trebuit să primească o „cotizaţie” de la beneficiarii contractului. În momentul în care au descins în biroul său procurorii DNA au descoperit 1000 euro primiţi cu puţin timp înainte de la unul dintre reprezentanţii firmei, cu care Zamfirescu se cunoştea. Prim procurorul a susţinut că-i ceruse banii împrumut pentru că urma să plece într-o excursie în Bratislava. „Sunt nişte raporturi private pe care DNA le-a transferat ca infracţiuni de serviciu. Dosarul nu este legat de activitatea sa ca procuror, de intervenţii pe lângă colegi. Nu considerăm că este o încadrare corectă a faptelor. Clientul meu se cunoştea cu ambele părţi, lucru recunoscut de acesta”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, avocatul Arcadie Anastasescu, apărătorul lui Zamfirescu.  Din informaţiile de până acum a reieşit că anchetatorii au monitorizat mai multe „livrări” de bani. Ieri, pe mâinile procurorului Zamfirescu au fost găsite urme de substanţă fluorescentă cu care au fost marcaţi banii. Prim procurorul urmează să fie audiat astăzi şi prezentat cu propunere de arestare preventivă Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

2 COMENTARII

  1. Cand hot pe hot s’o furat si dreaq-ul s’o minunat. Pute de la o posta a manarie si reglare de conturi intre procurori.
    Mai mult ca sigur Zamfireasca (apropiata a gruparii Speriusi Vlad – iesit din sistem) a suparat actuala conducere a DNA iar acum plateste sotul.

  2. vai de capul romanilor sub presedentia nebunului asta de basescu.
    da’ pe el cand il aresteaza dna-ul pt.furtul flotei ?????????????
    romani punetzi mana pe bate si sho pe ei !
    in fond cu ce a greshit zamfirescu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.