După 21 de ani. Revoluţia de la Timişoara păleşte în faţa unei...

După 21 de ani. Revoluţia de la Timişoara păleşte în faţa unei conferinţe de presă a PD-L

1
DISTRIBUIȚI

O conferinţă de presă la  PD-L  şi o întâlnire cu ambasadorul Franţei  au fost mai revolutia 1 pimportante pentru preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc, şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, decât participarea la deschiderea manifestărilor legate de comemorarea Revoluţiei din 1989, de unde au plecat imediat după ce şi-au spus discursurile. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Mircea Băcală, nici măcar nu a catadixit să participe, la ora desfăşurării ceremoniei acesta plimbându-se prin oraş. Ostaficiuc le-a mulţumit revoluţionarilor pentru că au avut curajul să iasă în stradă şi a remarcat că ” fără Timişoara, noua Românie nu ar fi existat. Mulţi au tentaţia de a uita viaţşa de dinainte de 89″.


Primarul Ciuhandu a avut un discurs de dur, referindu-se în special la situaţia actuală. „Constat că aşteptările noastre din decembrie 89 nu s-au împlinit decât într-o mică măsură. Minciuna, manipularea, distrugerea adversarilor politici, ura sunt prezente în viaţa noastră. Astăzi, după 21 de ani, vedem că averea ţării se află în mâna câtorva grupuri de interese economice şi politice. Avem însă nevoie de români mai prosperi şi nu de politicieni mai prosperi. Politicienii trebuie să lupte pentru principii, nu pentru parvenire. În acest sens este necesară o lege de verificare a legalităţii dobândirii averilor din România pentru a şti cine e respectabil şi cine nu”. Pe motiv că trebuie să se întâlnească cu ambasadorul Franţei, Ciuhandu a plecat după vreo zece minute. În sală au rămas doar câţiva consilieri judeţeni. A profitat şi Ostaficiuc, care a şters-o şi el de la eveniment, chiar în timp ce unul dintre vorbitori constata că ” nu mai are nimeni nevoie de revoluţionari. Dacă trebuia să vină Gavroche la întâlnire la ora 11 în 89 nu mai făceam revoluţia”. Dacă primarul a avut bunul simţ să-şi explice plecarea, şeful CJT a dispărut pur şi simplu pentru a ajunge la sediul PD-L unde trebuia să anunţe realizările portocalii din acest an în cadrul unei conferinţe de presă.

1 COMENTARIU

  1. O intrebare am si io. A esplicat Brendu’ care a fost motivul pentru care a lipsit Pitzyponcu’ Gastric de la votu’ din Parlament in cazu’ Rytzy Pytzy, aia cu scena de pefeleu care a costat cu 700 de mii de ioroi?
    Pitzyponcu’ Gastric alaturi de alti 12 parlamentari PD minus L au lipsit de la votu’ in cazu’ Rytzy Pytzy. Aia 12 si-au motivat lipsa prin faptu’ ca a dat benga’n ei, pardon gripa (pacat ca n’o fost aia porcina). Pitzyponcu’ Gastric si-ar fi dorit si el sa-si motiveze lipsa (tot medical) dar pofta de a aparea la tembelizor i’a incurcat planurile si astfel a ratat la mustata motivarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.