Facebook, virus şi antivirus

Facebook, virus şi antivirus

1
DISTRIBUIȚI

Tinerii sunt ţinta numărul unu a reţelelor de socializare,care au devenit cel mai puternic trend în România Acest lucru este dovedit şi de facebook-virusstatistici – numărul utilizatorilor de Facebook din ţara noastră a crescut cu 30% în ultimele trei luni, conform jurnalismonline.ro. Conform studiilor IAB Europe, românii se află în topul ţărilor cu utilizatori de reţele de socializare pe un respectabil lor 55, înaintea Rusiei. 74% dintre utilizatorii români înregistraţi pe Facebook sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Conform aceleaşi surse,  61% dintre utilizatorii români de internet au vizualizat sau şi-au updatat profilul pe o reţea socială în ultima lună, faţa de media europeană de 52%.

Ceea ce nu ştiu tinerii despre aceste reţele de socializare  este că pot fi foarte dăunătoare,creeând dependenţă şi compensând unele nevoi pe care persoanele nu şi le recunosc şi nu şi le satisfac. Cum lectura nu prea mai are trecere la tineri, mai toţi aleg să citească noile postari ale prietenilor, să accepte cereri de prietenie ale unor persoane pe care nici macar nu le cunosc şi să joace „captivantele” jocuri de pe platforma. Există desigur şi excepţii.


Un lucru este cert – reţelele de socializare au o influenţă tot mai mare. Adela Berbenţia, directorul Casei de cultură a studenţilor din Reşita a constatat faptul că ”tinerii care îşi petrec timpul în exces folosindu-se de reţelele de socializare  au devenit pentru ei un fel de second-life. Nu mai ştiu să socializeze,nu mai ştiu să comunice,totul este prescurtat. Probabil că aşa gandesc.Eu încurajez folosirea acestor reţele de socializare, dar orice este în exces dăunează.”

Reţelele de socializare au şi avantaje, cum ar fi faptul că putem crea albume foto pe care le putem arată prietenilor oriunde s-ar afla, suntem la curent cu ştiri şi noutati din diferite domenii. Numărul companiilor care şi-au creeat profile de Facebook creşte de la o zi la alta, casele de modă îţi publică noile creaţii aici, magazinele de electrocasnice prezintă noile tehnologii, iar posturile de televiziune îşi anunţă aici emisiunile. Cei mai îndrăzneţi organizează concursuri exclusiv pentru fanii de pe Facebook.

Exista deja zeci de campanii de conştientizare şi de „devirusare” a oamenilor de Facebook. .Principalele motive – nu ai în realitate sute  sau mii de prieteni, aşa cum ai pe Facebook, ci îi poti număra pe degete, nu vei deveni un fermier adevărat dacă joci doar Farmville. Totuşi, Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat reţelele de socializare, de Ziua Mondială a Comunicarii, cu aceeaşi observaţie – utilizarea în exces are efecte dăunătoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.