PSD salvează un viceprimar PD-L de la mazilire

PSD salvează un viceprimar PD-L de la mazilire

0
DISTRIBUIȚI

Planul Uniunii Social Liberale din Timiş de a schimba majorităţile în consiliile locale din judeţ şi de a-i înlocui pe viceprimarii PD-L psd vazaeste blocat chiar din interior. În această seară, Consiliului Local Ciacova a fost convocat cu ordine de zi extrem de simplă- destituirea din funcţie e viceprimarului PD-L Dacian Ghera şi alegerea unui nou vice, conform planului acesta urmând să fie înlocuit de un pesedist. La ora actuală, în parlamentul local al oraşului Ciacova PD-L are 7 consilieri, PSD – 6, PNL – 1 plus un consilier independent. Teoretic, USL putea să-l schimbe pe democrat liberal, având sprijinul consilierului independent. S-a vrut vot prin ridicare de mână, dar la intervenţia secretarului s-a decis să fie vor secret.


Pedeliştii s-au abţinut de la vot, refuzând să se ridice de pe scaune . Surpriza a venit după numărarea voturilor – au fost doar şapte pentru demitere ş un vor anulat, deoarece în loc să fie bifat în dreptul cuvântului „da”, era o linie. Consilierul local PSD Zoran Davidovici a recunoscut în faţa asistenţei că el este cel care a tăiat peste „da”. Pesediştii şi liberalii au cerut reluarea votului, dar fără succes. În aceste condiţii, viceprimarul PD-L a rămas în funcţie şi nici nu s-a mai trecut la punctul doi de pe ordinea de zi. Contactat telefonic, şeful PSD Ciacova, Cristian Popa, a refuzat să comenteze situaţia. Purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu, a afirmat că „nu ştim exact ce a fost acolo, aşa că nu pot comenta până nu vom primi un raport despre ce s-a întâmplat. Dacă vreun consilier nu a votat aşa cum ar trebui, va suporta consecinţele conform statului”.

UPDATE 1 Nici la Deta, USL nu a reuşit să impună un viceprimar deoarece, conform site-ului opiniatimisoarei.ro, nu pesediştii şi liberalii s-au decis pe cine să sprijine pentru a-l înlocui pe democrat liberalul demis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.