ONG-urile au mai dovedit încă o dată că Primăria Timişoara încalcă legea

ONG-urile au mai dovedit încă o dată că Primăria Timişoara încalcă legea

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii asociaţiilor non-guvernamentale i-au lăsat fără replică, astăzi, pe reprezentanţii Primăriei Timişoara, când i-au acuzat primaria-timisoarade faptul că nu respectă legea transparenţei decizionale în privinţa proiectului de hotărâre privind aprobarea „Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajare a teritoriului”. Rodica Militaru, preşedintele Asociaţiei proprietarilor din zonele rezidenţiale a acuzat faptul  că „proiectul a fost pus pe site-ul primăriei de abia în 22 martie, astăzi se face dezbatere publică pentru ca mâine să se intre în plen. Nu sunt respectate cele 30 de zile pentru informarea cetăţenilor conform legii.


Am impresia că întâlnirea de astăzi este doar ca să bifăm că am făcut dezbatere. Propun să se retragă de pe ordinea de zi pentru a avea să discutăm toate amendamentele care se aduc de către asociaţii”. Arhitectul şef Ciprian Cădariu a încercat să justifice graba prin faptul că este obligat de lege să adopte acet regulament. „Trebuia până în 17 martie, dar de abia în 22 l-aţi publicat pe site. Deci oricum aţi încălcat legea”, a replicat Rodica Militar, lăsându-l fără cuvinte pe arhitectul şef, care a încercat să treacă peste moment uitându-se în nişte hârtii. Nu este pentru prima oară când municipalitatea adoptă această tactică de a nu lăsa în dezbatere publică timp de 30 de zile proiectele legate de urbanism, cel mai cunoscut caz fiind cel al hotărârii de consiliu local prin care s-a dat undă verde construirii de blocuri între case.

De altfel, ONG-urile au venit cu numeroase propuneri de modificare a prevederilor regulamentului. Preşedintele comisiei de urbanisn din Consiliul Local Timişoara, liberalul Ciprian Jichici, a anunţat că „voi propune, mâine, să amânăm adoptarea proiectului pentru că acest regulament, foarte bun în principiu, dar trebuie discutat în detaliu cu reprezentanţii arhitecţilor, ONG-urilor şi cu toţi cei care au ceva de spus. Din păcate, acum, în sală, sunt prea puţini dintre cei interesaţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.