CAT a decis eliberarea soţiei diplomatului din Congo şi a celor trei...

CAT a decis eliberarea soţiei diplomatului din Congo şi a celor trei sârbi

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul declarat de DIICOT împotriva deciziei Tribunalului Timiş care a hotărât punerea în libertate a soţiei consilierului 2 al Ambasadei Republicii Congo la Belgrad, Bombeto Pascaline Esther, şi a celor trei cetăţeni sârbi Vujosevic Miljan, Dobijevic Damir şi Vrcelj Milan. Procurorul a considerat că decizia instanţei de fond este una netemeinică deoarece temeiurile care au stat la baza arestării încă există, iar arestaţii fac parte dintr-un grup infracţional organizat.


Avocaţii celor patru au cerut respingerea recursului pe motiv că nu mai prezintă pericolul social de la momentul conmiterii faptei şi că trei luni petrecute în arest sunt suficiente. În plus s-a considerat că judecarea nu mai poate fi influenţată pe motiv că toţi inculpaţii au fost audiaţi, iar trei dintre români şi-au recunoscut faptele de la primul termen. Aceleaşi acuzaţii aduse doamnei Bombeto au fost aduse şi în cazul a doi români, care au fost cercetati în permanenţă în stare de libertate”, a susţinut avocatul acesteia, Adriana Asgari. Toţi cei patru au cerut să fie eliberaţi, angajându-se să nu părăsească Timişoara şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi. rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins ca nefondat recursul DIICOT, urmând ca Bombeto şi cei trei sârbi să fie puşi în libertate sub control judiciar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.