Robu timișorenilor, instalat oficial primar

Robu timișorenilor, instalat oficial primar

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu este, de astăzi, oficial  noul primar al Timişoarei. Ceremonia de instalare în funcţie a sa şi de validare a noului consiliului local a fost una cu transpiraţii. Pentru că aerul condiţionat n-a făcut faţă sălii arhipline venite la eveniment. Căldurile i-au trecut pe şefii serviciilor din primărie încă de dimineaţă în aşteptarea noii guvernări. „Aştept să văd ce vrea de la mine” , se confesa directorul Culiţă Chiş soţiei fostului primar Ciuhandu. În celălalt capăt al holului, şeful Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru, îmbrăcat în uniformă făcea ture pe lângă biroului primarului. Secretarul Ioan Cojocari continua să zâmbească, susţinând că n-are nici o problemă cu noul primar.

Ceremonia a început intomnarea imnului şi amintirile fostului primar Ciuhandu. „Au fost 16 ani pe care i-am trăit sub diverse constelaţii politice. Am moştenit un oraş cu 12% şomaj, fără investiţii, în momentul de faţă şomajul este 2%. Avem un oraş cu o economie dezvoltată, un oraş cu investiţii de milioane de euro şi cu fonduri europene de sute de milioane de euro. A fost o perioadă grea pentru că era o perioadă de tranziţie. Acest mers înainte l-am putut realiza şi pentru faptul că n-am facut politica, ci administraţie. M-am straduit să găsesc o îmbinare, să respect legea. M-am confruntat cu o politizare excesivă, cu lipsa descentralizării, cu transmiterea de sarcini. Plec cu sentimentul datoriei implinite”.


s-a confesat fostul primar în aplauzele actualului şi ale asistenţei. În timp ce „nea Jean” enumera numărul de mandate obţinute de fiecare partid în parte, lui Nicolae Robu i s-a făcut cald şi şi-a dat jos sacoul. Amabil, Gheorghe Ciuhandu i-a aşezat cu eleganţă haina pe spătarul scaunului, nu de alta, dar stăteau unul lângă altul. Au urmat apoi consilierii locali , care au depus jurământul. Printre urale şi aplauze, s-a remarcat liberalul Ciprian Jichici prezentat de către secretarul Cojocari ca „prietenul meu”.  După câteva momente a depus  jurământul şi Ramona Olteanu, proaspăt aleasă consilier pe listele USL Timiş. Imediat după ce a ridicat mâna de pe Biblie şi a rostit: “aşa să îmi ajute Dumnezeu”, în sala un trepied a lovit podeaua.

După ce consilierii locali au jurat şi au semnat, a venit momentul lui Nicolae Robu. După ce s-a văzut cu tricolorul pe piept, noul primar a mulţumit în uralele asistenţei „în mod special lui Dumnezeu că mi-a dat puterea să trec peste un moment greu suferit în plină campanie şi a făcut ca astăzi să fiu sănătos, total apt, să vin în faţa cetăţenilor Timişoarei. N-o să enumar aici aceste angajamente. Ce vreau sa fac acum este însă să reiterez hotărârea mea fermă ca tot ce am promis să devină realitate”. Plus lui Gheoghe Ciuhandu „pentru tot ceea ce a reuşit să facă bun pentru Timişoara şi pentru timişoreni în toţi aceşti 16 ani”.

Votarea celor doi viceprimari a fost fără suprize – social democratul Sorin Grindeanu şi liberalul Dan Diaconu, primul obţinând cu un vot în plus – 21 pentru şi 6 împotrivă faţă de 20 pentru şi 6 împotrivă. În timp ce viceprimarii ciocneau câte o cupă de şampanie cu invitaţii, Robu a intrat în noul său birou, anunţând „de luni începem treaba. Am experienţă managerială şi vom merge pe un front larg în Timişoara. Am zece promisiuni pe care am promis să le rezolv în primele şase luni”.

3 COMENTARII

  1. O sa dispara acvariul ala oribil care ne zgarie retina – afacere a unor smecheri cu pretentii de edili – centrul istoric va putea fi prezentat turistilor (cati sunt) fara sa-ti crape obrazul de rusine, spatiile verzi n-o sa mai arate ca niste pasuni si, pentru ca tot vine vacanta, RATT isi va indeplini sarcina de transport public si nu pe cea de transport scolar, anuntand ca are program redus, armonizat cu vacanta elevilor. Sa dea Dumnezeu!

  2. D-l Robu poate pana la urma se hotaraste sa schimbe toate leprele din administratia Ciuhandu incepand cu acest Spataru (o sluga nemernica si fara obraz !-a! scuze !am uitat !in urma cu nici o luna Robu a luat masa la vila acestuia din Sag asa ca nici o speranta de schimbare ),continuand cu Barbu (ADP)si cu Culita .Ultimul din lista ar fi desi ar trebui pus in frunte cel mai ordinar om al tuturor administratiilor :greul Cojocari-orice coment cu privire la acesta e de prisos .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.