Cum s-a modificat o HCL ca prefectura să fie de acord cu...

Cum s-a modificat o HCL ca prefectura să fie de acord cu terasele în parcuri

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiş  nu este de acord cu proiectul municipalităţii de a construi terase în parcurile din Timişoara. Reprezentanţii guvernului în teritoriu au depus un document prin care solicită revizuirea hotărârii de consiliu local, din luna august, prin care municipalitatea a decis posibilitatea concesionării a maxim 4% din suprafaţa parcurilor pentru construcţia de terase.


„Cu privire la această normă a actului administrativ în speţă, vă facem cunoscut că în cauză sunt încălcate dispoziţiile Legii nr 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.( …). În considerarea prevederilor prezentei legi atrage, conform articolului 20 al legii, răspunderea civilă, contravenţională, contravenţională şi penală după caz, vă rugăm să reanalizaţi hotărărea în speţă”, se arată în adresa prefecturii.  Acesta demers precede acţionarea consiliului în instanţă pentru anularea hotărârii.

UPDATE 1 În plenul Consiliului Local Timişoara, astăzi, a fost modificat textul hotărârii, precizându-se, conform legii, că terasele nu trebuie să depăşească o zecime din suprafaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.