Primăria Timişoara nu a înregistrat facturi de 137 milioane lei trimise de...

Primăria Timişoara nu a înregistrat facturi de 137 milioane lei trimise de RATT UPDATE Ce spune Ciuhandu

3
DISTRIBUIȚI

„Tocmai s-a încheiat una din misiunile de control al Curţii de Conturi. Una din concluzii este că Primăria Timişoara a greşit grav în relaţia cu RATT, înregistrând la registratură facturi în valoare de 137 de milioane de  lei noi şi neînregistrându-le în contabilitate”, a anunţat, astăzi, primarul Nicolae Robu. Facturile descoperite de cei de la Curtea de Conturi reprezentau atât facturi pentru subvenţii, cât şi alte cheltuieli. Primarul Robu a precizat că angajaţii de la Direcţia Economică a primăriei vor fi trimişi în faţa comisiei de disciplină, care va decide ce măsuri se vor lua în cauză. Cât despre o sesizare a autorităţilor cu privire la cele petrecute în ultimii cinci ani în care Gheorghe Ciuhandu a fost primar, Robu a explicat că „eu nu stabilesc dacă au greşit penal cei dinainte mea, alţii trebuie să facă acest lucru”.  Chiar şi aşa Robu rămâne nemulţumit de conducerea RATT şi spune că directorul Ioan Goia s-a complăcut în această situaţie, de a emite facturi fără a lua măsuri pentru neplată.


„În momentul în care eu voi dispune înregistrarea în contabilitate a acestor facturi, Primăria municipiului Timişoara va avea peste noapte o datorie suplimentară”, s-a plâns Robu care a criticat mecanismul de control intern al fostei administraţii . În bugetul local nu există suficienţi bani pentru a achita o asemena datorie.

UPDATE Fostul primar Gheorghe Ciuhandu a declarat pentru opiniatimişoarei.ro despre raportul Curţii de Conturi „nu ştiu nimic despre asta, ar trebui să-i întrebaţi pe cei de la Direcţia Economică şi pe cei de la Direcţia Tehnică. Noi aveam bugetate subvenţiile, alea trebuiau plătite, nu ştiu nimic despre asta. Direcţia Economică trebuia să vireze banii”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.