„Acvariul” trebuie să dispară până în Ajunul Crăciunului. Vezi în cât timp...

„Acvariul” trebuie să dispară până în Ajunul Crăciunului. Vezi în cât timp trebuie semnat contractul de schimb şi în ce condiţii

4
DISTRIBUIȚI

S-a mai făcut un pas de furnică în operațiunea „demolarea Acvariului”.  Ieri, în şedinţa de plen, consilierii locali au votat un
acvariu-tm-1proiect prin care  „se însuşeşte protocolul încheiat între SC Art SRL şi SC Al Fer Crom SRL privind dobândirea proprietăţii asupra terenurilor şi se aprobă schimbul între municipiul Timişoara pe de o parte şi SC Art SRL şi SC Al Fer Crom Design SRL pe de altă parte”. La ultima şedinţă a CLT s-a votat ca municipalitatea să ofere la schimb nu mai puţin de trei terenuri pentru ca „Acvariul” să fie demolat. Primele două au fost trecute în proprietatea privată a primăriei – un spaţiu din Piaţa 700 cu suprafaţă de 1.253 mp şi un altul în Bulevardul Bogdăneştilor cu suprafaţă de 3.230 mp.

Probleme au existat doar legat de cel de-al treilea teren. Astfel, la punctul doi al hotărârii adoptată ieri se arată că „contractele de schimb se aprobă sub condiţie suspensivă şi vor putea fi semnate doar condiţionat de reglementarea situaţiei juridice a terenului situat în Timişoara, str.


Sfânţii Apostoli Petru şi Pavel (fostă str. Borzeşti) înscris în CF nr. 402890 provenit din conversia de pe hârtie a CF. 65923 top 30122 în sensul trecerii acestui teren din proprietatea Statului Român în proprietatea privată a municipiului Timişoara, precum şi ca SC Art SRL şi SC Al Fer Crom Design SRL să aibă radiate toate sarcinile din extrasele de carte funciară, să aibă reziliate toate contractele de închiriere, de comodat sau de orice altă natură asupra spaţiilor ce le oferă la schimb municipiului Timişoara identificate ca SAD 1, SAD 2, SAD 3A şi SAD 3B „pasaj subteran” din Piaţa I. Huniade şi să facă dovada renunţării la toate acţiunile formulate împotriva municipiului Timişoara cu privire la construcţia subterană, construcţia supraterană şi terenul aferent acestora, urmând ca preluarea spaţiului subteran să fie făcută prin proces verbal de predare-primire”.

Data limită până la care „Acvariul” trebuie demolat este trecută în contract ca fiind 24 decembrie 2012. În cazul în care proprietarii nu se țin de promisiune, proiectul adoptat azi de CLT prevede că „dacă în termen de 90 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri nu sunt îndeplinite toate condiţiile prevăzute la art. 2, contractele de schimb nu se vor încheia, neproducând nici un efect juridic, iar prezenta hotărâre va fi revocată printr-o altă hotărâre a Consiliului Local”.

4 COMENTARII

  1. Bai tu,jigodie comunista de primar jegos,tu si t’oarasu tau din CS frunza’nbalegar(de la nunta ficei lui),trebe arestati si judecati pt.incalcarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor Timisoarei(libera circulatie pe strazile si domeniul public) si trimisi la racoare la Popa Sapca pe o durata nu mai putin de vreo 25 de ani,numa de a face exeplu din voi,pt.toti ceilalti idrazneti de asa fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.