Școli „desființate abuziv”, redeschise în Timiș

Școli „desființate abuziv”, redeschise în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În ultimii ani, în judeţul nostru au fost desfiinţate peste 50 de unităţi de învăţământ. Cornel Petroman, inspectorul şcolar general, IMG_9851susține că aproape jumătate s-au desfiinţat abuziv pentru că aveau minimum de copii necesar pentru a le păstra, iar numărul de posturi aferent acestor şcoli a fost retras. Motivul? Ministerul Educaţiei a vrut să reducă cheltuielile şi a scăzut numărul de posturi alocat judeţului nostru, tăind oamenii ca pe simple cifre.

Petroman se plânge că Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş se confruntă în acest moment cu o problemă pentru că sătenii din localitatea timişeană Temereşti au strâns semnături şi cer reînfiinţarea şcolii, închisă în anii precedenţi.


„Avem un memoriu de la sătenii din Temereşti pentru că sunt peste 20 de copii, suficienţi pentru a forma o clasă. Sătenii spun că şcoala a fost desfiinţată abuziv şi le dau dreptate”, a afirmat Cornel Petroman. În judeţul Timiş se va deschide şi o nouă grădiniţa, care, de asemenea, a fost închisă în urmă cu câţiva ani, la Tapia, pentru că sunt cel puţin zece copii în localitate. Cele două unităţi de învăţământ vor avea câte câte un învăţător, respectiv un educator, aceste posturi vor fi disponibile după ce ISJ Timiş le-a economisit din altă parte, unde s-au redus posturile pentru că nu mai erau copii suficienţi.

Foto: opiniatimisoarei.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.