Doar 40% din utilajele necesare sunt pregătite pentru deszăpezirea drumurilor naţionale. Vezi...

Doar 40% din utilajele necesare sunt pregătite pentru deszăpezirea drumurilor naţionale. Vezi unde este această situaţie care anunţă dezastrul în caz de ninsoare

1
DISTRIBUIȚI

Toate declaraţiile războinice ale premierului Victor Ponta referitoare la anularea contractele semnate pentru deszăpezire par utilaj zapada stradaa fi un simplu foc de paie. Ministerul Transporturilor a anunţat că, în urma mai multor controale efecutate la nivel naţional, au fost constatate deficienţe majore privind starea tehnică a utilajelor aflate în proprietatea firmelor de deszăpezire, diferenţe între cantităţile de material antiderapant (sare şi nisip) aprovizionate, faţă de cele din programul aprobat pentru iarna 2012-2013, dar şi diferenţe între numărul utilajelor existente şi numărul utilajelor din programul aprobat. Lucurile nu stau deloc bine nici în județul Ara, unde doar 40% dintre utilajele necesare pentru deszăpezirea drumurilor naţionale au ajuns în bazele de unde ar trebui să fie pregătite pentru intervenție în orice moment.Directorul Secţiei Drumurilor Naţionale Arad, Ioan Balint, a confirmat situația din județ.

Din luna octombrie şi până în data de 28 decembrie 2012, deszăpezirea drumurilor naţionale de pe raza judeţului Arad a aparţinut asocierii SC Pas Trans Company SRL – SC Construct Mod SRL – Magyar Kozut Kht.


Din data de 29 decembrie, în baza unei licitaţii organizate de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, a fost semnat un contract cu SC Selina SRL, care ar trebui să se ocupe de deszăpezire până în data de 31 martie 2013. Iar suma oferită de DRDP pentru aceste servicii nu este deloc una mică: 6,6 milioane de lei, plus TVA. Doar că cei de la Selina au uitat detaliile contractului. Iar acest lucru a fost recunoscut şi de către Balint: „Până în momentul de faţă, aproximativ 40 la sută dintre utilajele stabilite prin contract au ajuns în bazele de deszăpezire”. Iar o eventuală furtună de zăpadă, asemănătoare celei de la începutul lunii decembrie, ar putea paraliza traficul pe drumurile naţionale din cauza lipsei utilajelor. Ca o vagă consolare, în ceea ce priveşte materialul antiderapant, Aradul are destul… pentru luna ianuarie. Doar că, în caz de necesitate, nu ar prea avea cine să îl împrăştie. Reprezentanţii DRDP Timişoara susţin că au notificat în scris firma cu pricina şi au solicitat completarea utilajelor până la numărul specificat în contract, dar până acum nu a fost primit niciun răspuns.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.