Zoltan Panczel, părintele Fornetti în România, a murit

Zoltan Panczel, părintele Fornetti în România, a murit

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Consulatului Ungariei la Timișoara au confirmat în urmă cu puțin timp că Zoltan Panczel, în vârstă de 53 de ani, s-a stins Panczeldin viață, ieri, în capitala Banatului. Din primele informații, consulului I s-a făcut rău după ce a revenit ieri de la Budapesta și a murit în această noapte. Panzcel a avut, în ultimii ani, patru operații la inimă.

Încă din 2001, el a lansat pe piaţa românească o afacere care s-a dovedit a fi deosebit de prosperă, aceea a produselor de patiserie Fornetti, care s-au bucurat de succes în întreaga ţară, înregistrând vânzări record.


Societatea condusă de Zoltán Pánczel şi-a deschis puncte de lucru la Timişoara, Bucureşti şi în Harghita şi peste 800 de magazine în sistem de franciză în întreaga ţară. După ce a construit în satul timişean Hodoni, în doar o sută de zile, o fabrică cu peste 600 de angajaţi, a reuşit să mărească producţia de la 80 de tone lunar la 1.500 de tone. S-a retras din afacere în 2008, optând pentru o carieră diplomatică. A fost numit consul onorific al Timişoarei în 2009, când a fost inaugurată reprezentanţa diplomatică a Ungariei în oraşul de pe Bega. A revenit însă şi în funcţia de manager al societăţii „Fornetti” în cursul anului trecut, pentru a relansa această afacere de succes, care a avut de suferit de pe urma crizei.  Prosperul om de afaceri era preşedintele Asociaţiei de Afaceri Ungare în România, membru în Guvernul Ordinului Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim, cavaler de Malta, făcea parte din Federaţia Prioratelor Autonome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.