Cum să descurajezi românii și bulgarii: campania publicitară „Vă rugăm, nu veniţi...

Cum să descurajezi românii și bulgarii: campania publicitară „Vă rugăm, nu veniţi în Marea Britanie”

1
DISTRIBUIȚI

Guvernul britanic ia în considerare, între alte opţiuni, lansarea unei campanii publicitare negative în România şi Bulgaria, în wave_flag(1)încercarea de a-i convinge pe potenţialii imigranţi să nu vină în Marea Britanie după anularea restricţiilor, scrie presa britanică, citată de Mediafax. „Vă rugăm, nu veniţi în Marea Britanie. Plouă, joburile sunt puţine şi prost plătite”, plănuiesc miniştrii să fie mesajul acestei campanii negative, potrivit ediției online aThe Guardian. Planul inedit se alătură altor opțiuni de descurajare a migrației românilor și bulgarilor, precum înăsprirea accesului imigranţilor din Uniunea Europeană (UE) la servicii publice sau „deportarea” celor care nu găsesc un loc de muncă într-un termen de trei luni, potrivit publicaţiei.

Această campanie va „corecta impresia potrivit căreia străzile de aici sunt pavate cu aur”, a declarat un oficial la sfârşitul săptămânii, scrie ziarul, citat de Mediafax. The Guardian adaugă că nu s-au dezvăluit informaţii despre felul în care va arăta campania, dacă aceasta îi va prezenta pe britanici „cât mai groaznic posibil” sau îi va încuraja pe potenţialii imigranţi să se bucure de Carpaţii români sau staţiunile bulgare de la Marea Neagră.


În contextul în care guvernele din lumea întreagă cheltuiesc sume importante angajând consultanţi din Londra să le facă imagine, „ar fi o ironie dacă Marea Britanie ar opta să îşi strice imaginea”, notează The Guardian. Publicaţia citează precedente, ca cel din 2007, când Eurostar a făcut o campanie publicitară trenurilor sale în Belgia, în care apare un „skinhead” tatuat urinând într-o ceaşcă de porţelan chinezesc.

Potrivit ediţiei online a Daily Mail, o „opţiune nucleară” ar fi declararea unei „urgenţe economice” cu scopul de a descuraja imigraţia, deşi avocaţii Guvernului au păreri împărţile despre legalitatea unei asemenea opţiuni. Publicaţia precizează că după introducerea unei limitări a sumelor de bani pe care imigranţii le pot solicita ca ajutoare, măsura poate fi plasată în centrul acestei campanii publicitare negative, ulterior, anul acesta. La sfârșitul săptămânii trecute, problema migranților est-europeni a aprins spiritele în Parlamentul Britanic când grupul euroscepticilor din Partidul Conservator a cerut continuarea restricțiilor pe piața muncii pentru români și bulgari.

1 COMENTARIU

  1. Sa va fie rusine nenorociti de englezi ! Stati linistiti ca nu va invadam tara si nici nu ne inghesuim la intretinut babe si mosi in regatul vostru de cacao.Oricum sunteti o natie de DROGATI SI ALCOOLICI si nici draq nu vine la voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.