“Regele asfaltului” Umbrărescu va construi al doilea tronson al autostrăzii Lugoj-Timișoara

“Regele asfaltului” Umbrărescu va construi al doilea tronson al autostrăzii Lugoj-Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Dorinel Umbrărescu, unul dintre “regii asfaltului” în România, va construi cel de-al doilea tronson al autostrăzii Lugoj-Timișoara. autostrada tmAsocierea Spedition UMB-Tehnostrade SRL a fost desemnată de către Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) drept câştigătoare a licitaţiei pentru acest proiect. Conform aceluiaşi document, firma lui Umbrărescu a câştigat licitația cu o ofertă de aproximativ 93 de milioane de euro.

Firma spaniolă Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras, care a oferit preţul cel mai scăzut în cadrul licitaţiei, a fost descalificată.


„Oferta depusă de Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras a fost respinsă în conformitate cu prevederile legale în vigoare (OUG nr. 34/2006 şi HG nr. 925/2006). Motivul principal a constat în neîndeplinirea cerinţelor minime de calificare”, se arată în răspunsul CNADNR, citat de redesteptarea.ro. Rezultatul procedurii a fost contestat însă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor de societatea Selina SRL, care are în portofoliu mai multe drumuri din județul Bihor și care a contestat și rezultatul licitației pentru Autostrada Transilvania, câștigată tot de Umbrărescu.

Firma lui Umbrărescu a construit şi lotul 1 al Autostrăzii Timişoara-Lugoj, prima din România care a fost finalizată cu şase luni înainte de termen. Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj este în momentul de faţă cel mai important proiect de infrastructură al Banatului. Finalizarea acestei lucrări ar face posibilă o autostradă neîntreruptă de la Mănăştiur (zona Făget) până la Nădlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.