Robin and the Backstabbers: “Timișorenii rezistă mai bine la tăvăleală”

Robin and the Backstabbers: “Timișorenii rezistă mai bine la tăvăleală”

1
DISTRIBUIȚI

Marea lansare a discului “Bacovia Overdrive. Vol 1: Stalingrad” – materialul discografic de debut al celor de la Robin and the IMG_2709Backstabbers – a adunat vineri seara un public numeros la Setup Venue, unde băieţii care au devenit cunoscuţi graţie pieselor „Soare cu dinţi”, „Sat după sat”, sau „Spnzrtr“ au demonstrat că se ridică la înălţimea laudelor cu care au fost blagosloviţi de multă lume. Printre surprizele concertului s-a numărat o inedită variantă a hitului “Soare cu dinţi”, iar una din melodiile incluse în playlist va apărea pe următorul album al trupei bucureştene cu rădăcini în Harghita. „Da, avem legături cu Harghita, căci eu şi fratele meu (n.n. – Robin şi Andrei) ne-am născut la Capu Corbului, lângă Borsec. Am avut o altă trupă, o formaţie de rock a liceului, care se numea Nivel Zero, cântam în română şi multe cover-uri în limba engleză. În aprilie 2010 am pus bazele acestei trupe, care am aflat ulterior că face parte din valul de ‘indie românesc’. Sincer, eu nu înţeleg acest indie, în care erau băgaţi într-o vreme şi ‘elefanţii bizari’ sau R.O.A. Nici trupele alea din Seattle nu erau la fel, eu nu înţeleg ce înseamnă grunge“, ne-a spus Robin Proca, liderul R.A.T.B. (Robin and the Backstabbers), care a mai precizat că şi termenul de underground e la fel de neconcludent.

“Bacovia Overdrive. Vol 1: Stalingrad” face parte dintr-o trilogie care va mai avea parte în viitor de episoadele Vladivostok şi Arhangelsk. „Bacovia Overdive, albumul mare, are trei discuri, ăsta e Stalingrad, mai vin încă două Arhangelsk (numit şi Los Angeles-ul rusesc) şi Vladivostock, care e capătul liniei. Poate la bătrâneţe vom scoate şi Strâmtoarea Bering“, a explicat muzicianul.


Băieții recunosc că feedback-ul de care se bucură din partea publicului e diferit în funcţie de mai mulţi factori, „de la sat la sat“, dacă ar fi să parafrazăm una din melodiile lor. „Bucureştenii rezistă mai bine la tăvăleală, şi clujenii, şi timişorenii, de fapt orice oraş care are universităţi. În rest se poate să dai peste oameni care au aşa, o privire pierdută. Am avut un concert, undeva, unde era la o masă un grup de oameni care erau convinşi că noi suntem Pasărea Colibri. Aşa o suferinţă a emanat masa aia. Ieri seară am cântat la Reşiţa şi a fost foarte mişto. Deşi nu ştiau despre trupă, au fost foarte curioşi, foarte atenţi la ce se întâmplă pe scenă. Lumea sare şi se manifestă altfel în oraşele mari. În oraşele mici există o stânjeneală, dar candidă, poate acolo lumea nu e obişnuintă să ia parte la semenea manifestari“, ne-au declarat muzicienii.

În ceea ce priveşte eterna problematică a versurilor în limba română versus limba engleză, cei de la Robin and the Backstabbers sunt de părere că acest proces de creaţie vine într-un mod cât se poate de normal. „Depinde de cine scrie cântecele, trebuie să ai inspiraţie. Poţi avea o idee în engleză potrivită, pui note şi cuvinte şi…you go with the flow. Găseşti mai uşor potrivelile de cuvinte în engleză. Cei care spun că muzica indie sună mai bine în limba engleză sunt complet aiurea, muzica asta poate suna la fel de bine şi-n franceză, şi-n română“, ne-au precizat muzicienii. Dincolo de aplauzele şi bisul de rigoare, un alt indicator că recitalul trupei din Timişoara a fost de succes ar fi acela că la faţa locului s-au vândut absolut toate discurile, unele fane rămânând fără obiectul discografic multrâvnit. Printre piesele incluse în program s-a numărat şi „Minciună mai mare nu am“, piesă care va reprezenta primul single de pe următorul album al formaţiei. „O să mai scoatem două single-uri şi de pe actualul nostru disc. ‘Marele zgomot’ şi ‘Bacovia Overdrive’, nu neapărat în ordinea asta. Evident că mi-aş dori să scoatem şi vinil…. am acasă un vinil cu Progresiv TM, ce frumos ar sta lângă el şi un Robin and the Backstabbers“, a încheiat Robin.

1 COMENTARIU

  1. Domnu Zoli, cum adica „unele fane rămânând fără obiectul discografic multrâvnit”. Adica doar fetele voiau sa cumpere albumul? Da ce, RATB is Backstreet Boys? :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.