Victoria „leilor din Banat” asupra Energiei Rovinari îi readuce pe locul doi....

Victoria „leilor din Banat” asupra Energiei Rovinari îi readuce pe locul doi. Cum s-a remarcat cel mai nou jucător

0
DISTRIBUIȚI

BC Timişoara a câştigat meciul cu Energia Rovinari la scorul de 94-87, partidă cu ocazia căreia a debutat şi noul jucător al alb-baschet_timisoara_rovinari_TS0015violeţilor, Mujo Tuljkovic. BC Timişoara revine pe locul doi, deoarece BC Mureş a pierdut la Mediaş, iar antrenorul Srdjan Jovanovic a declarat după meci că are încredere deplină în elevii săi, pe care îi consideră cei mai buni. Timişorenii au abordat partida fără căpitanul Robert Sarovic, care a avut un virus stomacal.  “Leii” au început meciul în formula Zlatko Jovanovic, Garry Gallimore, Dominique Archie, Andrei Căpuşan şi Bogdan Popescu, formulă inedită, dar eficientă în primul sfert. După trei minute, bănăţenii aveau 10-3, iar intrarea bosniacului Mujo Tuljkovic a făcut ca jocul să continue pe linia ascendentă.

Primul sfert s-a terminat 26-21, iar în sfertul doi, BC Timişoara şi-a mărit avantajul chiar şi la 12 puncte, la scorul de 38-26 după 15 minute de joc. Înainte de pauză, la scorul de 44-37, Bogdan Popescu a avut un moment de nervozitate, şutând puternic cu piciorul în minge. Arbitrii au dictat fault tehnic, cei de la Rovinari au înscris cele două aruncări libere, iar apoi au dat şi un coş de trei puncte, astfel că la vestiare s-a intrat cu 44-42. Sfertul trei a fost mai strâns, iar oaspeţii au reuşit să egaleze de două ori, dar niciodată să preia conducerea, astfel că înainte de ultimele zece minute, scorul era 65-62 în favoarea echipei gazde. În mare parte din sfertul patru, elevii lui Srdjan Jovanovic au condus la diferenţe confortabile, dar pe finalul meciului, oltenii s-au apropiat periculos la 87-85.

Timişorenii au avut însă nervii mai tari şi au câştigat şi duelul faulturilor de final, astfel că meciul a adus o victorie pe care bănăţenii o aşteptau deja de două etape.


Zlatko Jovanovic a fost din nou cel mai bun marcator, cu 24 de puncte, dar cel mai eficient jucător a fost pivotul Delvon Johnson, rezervă de data aceasta. Americanul a marcat 14 puncte şi a bifat 12 recuperări pentru coeficientul de 24 la eficienţă. Mujo Tuljkovic a debutat cu 17 puncte, iar printre marcatori merită menţionat şi Bogdan Popescu, căpitanul echipei în acest meci, care a adunat 11 puncte. De la Energia Rovinari, principalii marcatori au fost, previzibil, Jaytonah Wisseh, 23 de puncte, şi Louis Darby, 22 de puncte. La finalul meciului, tehnicianul Srdjan Jovanovic a ţinut să le promită celor care au criticat echipa că el nu se va da bătut, deşi cârcotaşii îl acuză că este un antrenor lipsit de experienţă. Fostul jucător de la Steaua Roşie Belgrad a spus că este la fel de încrezător ca antrenor cum era ca jucător, deşi este la prima experienţă ca principal. Ca la orice victorie, şi-a felicitat elevii. “Vreau să le transmit tuturor celor care urăsc această echipă că nu am jucat sub niciun fel de presiune, în special eu. Sunt un antrenor tânăr, dar curajos, iar jucătorii mei formează un grup foarte unit în acest moment. Nu voi permite nimănui să pună presiune pe jucătorii mei, iar pentru mine, aceste răutăţi sunt doar o sursă de motivaţie. Când am câştigat şapte meciuri la rând nu am sărbătorit, acum, după precedentele două înfrângeri toată lumea critică jucătorii şi antrenorul, iar eu nu voi permite aşa ceva”, a declarat Srdjan Jovanovic.

După doar două zile în care s-a antrenat alături de BC Timişoara, Mujo Tuljkovic a intrat în teren şi a demonstrat că nu degeaba a fost cel mai bun marcator din campionatul Bosniei. Extrema a avut un coeficient de 15 la eficienţă după aproape 25 de minute de joc.“A fost primul meu contact cu echipa şi ţara, cu campionatul. Campionatul românesc este foarte echilibrat, dar încă nu m-am edificat, sunt de doar două zile aici. Mă simt de parcă aş fi de o lună aici, băieţii sunt foarte amabili, îmi place că se vorbeşte mult limba sârbă la echipă, iar colegii sunt minunaţi”, a declarat Tuljkovic după debutul său în alb-violet. Tehnicianul gorjenilor, Slobodan Nikolic, a spus că greşelile din apărare au dus la înfrângerea echipei sale. „Felicit Timişoara, vine după două înfrângeri. Am avut şansa de a reveni în meci, dar am făcut greşeli în apărare, destul de multe, şi nu înţeleg de ce am făcut atâtea erori”, a declarat Nikolic, a cărui echipă rămâne în afara primelor opt locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.