Bojin dă în mintea personajelor lui Caragiale vorbind despre regionalizare

Bojin dă în mintea personajelor lui Caragiale vorbind despre regionalizare

3
DISTRIBUIȚI

bojin la psd03

Președintele Consiliului Județean Timiș,Titu Bojin, a distrat audiența la ultima conferință de presă a PSD, de săptămâna trecută, cu comentariile sale vizavi de subiectul regionalizării. „Sunt adeptul să se facă, dar dacă se face într-adevăr, să fie şi prerogativele şi drepturile şi obligaţiile foarte clare pentru ceea ce înseamnă regiunea. Să nu fie făcute doar din dorinţa de a face regiuni, fără a li se da posibilitatea ca să poată realiza ceea ce înseamnă regiune, pentru că, în condiţii normale, nu discutăm numai despre fonduri europene, că nu numai pentru asta facem regionalizare”, a divagat șeful PSD. După ce a dat explicații cu privire la modul în care ar trebui să se facă regionalizarea, Bojin a mai spus că „din punctul meu de vedere, cred că regiunile trebuie făcute cu atât mai mult pentru faptul că suntem împinşi în această regionalizare de modul în care vor fi alocate fondurile 2014 – 2020 şi nu numai.


Trebuie să recunoaştem că la ora actuală judeţele pe care le avem reprezintă identitatea noastră. Au o legătură destul de delicată la nivel naţional, nu doar prin inactivitatea dintre guvern şi judeţ, ci prin modul prin care se discută de a se ajunge pentru anumite proiecte cu tot felul de aprobări de la nivel local până la nivel naţional”.

Pesedistul a dat totuşi asigurări că premierul Victor Ponta va face o treabă bună în ceea ce priveşte regionalizarea şi că „acest demers ne va duce spre o dezvoltare economică, una pe care o merităm, pentru că trebuie să recunoaştem, cel puţin noi, din vest, că nu am fost în ultimii 23 de ani, şi am mai spus-o, prea favorizaţi de la Bucureşti, prea iubiţi la nivel naţional. Putem spune că e prima dată de anul trecut că suntem în locul care îl merităm, topurile care le merităm, nu neaparat pe locul 1 sau nici pe 2 sau pe 3, dar în unele locuri chiar şi pe doi, pe trei, în zona în care o merităm din punct de vedere economic”.

 

3 COMENTARII

  1. Foarte bun titlul 🙂
    Vorbeste ca un personaj de-al lui Caragiale….
    Asa-i cand dorinta de functie nu este pe masura capacitatii intelectuale 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.