Ce riscă baschetbaliștii Jermont Horton și Slobodan Popovic după încăierarea de la...

Ce riscă baschetbaliștii Jermont Horton și Slobodan Popovic după încăierarea de la meciul BC Timba – BCM U Pitești

0
DISTRIBUIȚI

timba-cluj08_resize

În cadrul partidei de aseară dintre BC Timba și BCM U Pitești, câștigată de argeșeni, a avut loc un incident cu care publlicul de baschet nu este foarte familiarizat. În urma încăierării lui Horton de la Timba cu Popovic de la echipa adversă, arbitrii i-au eliminat pe jucători și i-au trimis la vestiare.

Un jucător de baschet poate fi eliminat când comite cinci faulturi în timpul unui meci, dacă face două faulturi antisportive în aceelași meci sau în urma unui fault descalificator.


Horton și Popovic au fost sancționați cu fault descalificator. Practic, Slobodan Popovic l-a lovit cu capul în figură pe Horton, iar jucătorul Timbei a ripostat și a vrut să îl lovească pe adversar cu pumnul, dar a fost oprit de colegi. Cei doi jucători au fost ținuți cu greu de coechipieri, astfel că arbitrii meciului i-au trimis la vestiare, cu sancțiunea de fault descalificator.

Conform Regulmentului oficial al jocului de baschet din 2012, publicat pe site-ul Federației Române de Baschet, un jucător ce primește fault descalificator nu mai poate rămâne pe banca echipei. Conform Regulamentului de Disciplină, Horton și Popovic trebuie să plătească 300 de euro pentru faultul descalificator și riscă o suspendare între una și trei etape. În următoarele trei etape, Timba va juca cu Dinamo în deplasare, în 3 martie, pe teren propriu cu CSU Sibiu, în 9 martie, și în deplasare la Miercurea Ciuc, în 14 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.