Centru de excelenţă în descoperirea bolilor rare, la Timişoara

Centru de excelenţă în descoperirea bolilor rare, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

IMG_4609

Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara ar putea deveni un centru de excelenţă pentru descoperirea bolilor rare.


Micuţii din toată ţara vin la cel mai mare spital pentru copii din vestul României pentru a primi un diagnostic corect şi astfel bolile rare să fie identificate în cadrul unui compartiment special de genetică. O mare parte din cele peste 8.000 de boli rare pot fi deja descoperite la Timişoara. Medicii de la noi din oraş sunt ajutaţi în identificarea lor de către doctori din centre din afara ţării, cu care Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” are colaborări. „Sperăm ca Timişoara, în context european, să devină un Centru de excelenţă în diagnosticarea bolilor rare, care reprezintă o recomandare din partea Uniunii Europene. În multe ţări, lucrurile s-au mişcat repede şi aceste centre funcţionează”, a afirmat, ieri, prof. dr. Maria Puiu, vicepreşedintele Alianţa Naţională a Bolilor Rare din România.

La Timişoara vor fi organizate o serie de acţiuni cu ocazia Zilei Internaţionale a Bolilor Rare, care se sărbătoreşte pe 28 februarie. Medici şi studenţi la medicină, precum şi voluntari vor oferi timişorenilor cărţi, pliante şi fluturaşi referitoare la bolile rare, iar un cort de informare va fi amplasat în Piaţa Libertăţii. Campania din acest an are sloganul „Boli rare fără frontiere”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.