Cine-i sifona informaţiile secrete ale DNA secretarului de stat ridicat de procurorii...

Cine-i sifona informaţiile secrete ale DNA secretarului de stat ridicat de procurorii anticorupţie

0
DISTRIBUIȚI

dna intrare

Direcţia Naţioanală Anticorupţie a anunţat, aseară, prin intermediul unui comunicat de presă, că procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Dan Emil Manolachi , ofiţer de poliţie judiciară în DNA, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoaneneautorizate la asemenea informaţii, infracţiunea de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului şi infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie. De asemenea, este anchetat şi Răducu-Valentin Preda , secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii  în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

Preda a fost demis de premierul Victor Ponta la scurt timp după ce a fost ridicat de DNA pentru audieri din faţa ministerului.


Conform procurorilor, există „ indicii temeinice că în perioada noiembrie 2012 – 18 februarie 2013, învinuitul Dan Emil Manolachi, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară angajat la Direcţia Naţională Anticorupţie, a transmis unor persoane neautorizate informaţii confidenţiale şi date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuţiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la DNA”. Beneficiarul informaţiilor secrete a fost secretarul de stat Preda care ” le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său”. Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea pentru următoarele 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.