Dosarul de corupţie „şpagă pentru primarii PD-L”, strămutat de Înalta Curte de...

Dosarul de corupţie „şpagă pentru primarii PD-L”, strămutat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vezi unde vor fi judecaţi Anculia şi prietenii

2
DISTRIBUIȚI

simi anculia ghitaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat cererea de strămutare a dosarului DNA „şpagă pentru primarii PD-L”, în care au fost trimişi în judecată fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia, şi foştii primari PD-L din localităţile Socol şi Oţelu Roşu, Ghiţa Valentin şi Iancu Simion Simi. Aceştia au fost trimişi în judecată  pentru că au semnat mai multe contracte de refacere a pajiștilor, care nu mai erau în realitate realizate, dar se încasau banii de către o firmă, din care ulterior primeau o parte.


Anculia a fost trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și abuy în serviciu, iar cei doi primari pedeliști pentru luare de mită în formă, fals în înscrisuri sub semnătură privată și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.  Avocatul Sergiu Stănilă, apărătorul lui Anculia şi Ghiţă a fost cel care a solicitat strămutarea dosarului de la Reşiţa „pentru motive de bănuială legitimă privind imparţialitatea judecătorului şi a celorlalţi judecători ai secţiei penale de la Tribunalul Caraş Severin. Ne-a fost frică că acolo nu vom avea parte de o judecată dreaptă şi că nu se vor administra probe în apărare. La audierile martorilor propuşi prin rechizitoriu majoritatea întrebărilor pe care am dorit să le punem ne-au fost respinse”. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea şi a dispus strămutarea dosarului la Tribunalului Arad, menţinându-se ” actele îndeplinite până în prezent în faţa instanţei de la care s-a dispus strămutarea judecării cauzei”.

2 COMENTARII

  1. Cine crede ca aceasta „curte” este cinstita se inseala! Personal am cerut un proces de stramutare a proceselor, si pina la aceasta ” onorabila” Curte, s-au schimbat si numele piritilor. Asta pentru ca au o pila cu bani la Bucuresti, si mari interese in Timisoara. Iar pedelistii, cu ajutorul traseistilor, si chiar a pesedistilor, au asii inca in mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.