Gafă istorică la Muzeul din Deva: căni omagiale dedicate lui Aurel Vlaicu,...

Gafă istorică la Muzeul din Deva: căni omagiale dedicate lui Aurel Vlaicu, dar cu poza lui Traian Vuia

1
DISTRIBUIȚI

DSCN8328

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, care are în subordine şi Muzeul memorial Aurel Vlaicu, a comandat unei firme 50 de căni omagiale pentru a sărbători 100 de ani de la moartea inventatorului şi aviatorului Aurel Vlaicu. Pe cănile omagiale puse în vânzare în cele două muzee angajaţii au observat că era inscripţionată „Aurel Vlaicu 19 noiembrie 1882 – 13 septembrie 1913” chiar deasupra fotografiei în care apare Traian Vuia. “Dintr-o regratabilă eroare făcută de producătorul cănii, la noi au ajuns cu inscripţia Aurel Vlaicu, însă cu fotografia lui Traian Vuia.


Imediat ce s-a observat eroarea, am retras de la comercializare cănile respective şi am avut o discuţie cu producătorul. Acesta îşi asumă responsabilitatea pentru eroare şi va reface cănile pe cheltuiala lui”, a declarat directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Liliana Ţolaş. Potrivit acesteia, niciuna dintre căni nu a fost vândută.

DSCN8331

Nu este prima eroare care are loc la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. În urma că doi ani, reprezentanții instituției au scos la vânzare tricouri inscripţionate  Sarmizegetusa Ulpia Traiana – capitala Daciei Romane, deasupra capului lui Decebal, care a fost regele Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei. Când şi-au dat seama de eroare, angajaţii muzeului au şters cu o bandă albă inscripţia şi au lăsat doar portretul lui Decebal pe tricouri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.