Stoia: Primăria Timișoara dă în judecată conducerea Liceului de Arte, pentru “gaura”...

Stoia: Primăria Timișoara dă în judecată conducerea Liceului de Arte, pentru “gaura” de 2,1 milioane de lei

2
DISTRIBUIȚI

liceu-arte-fatada

Viceprimarul PSD Traian Stoia a anunţat astăzi că Primăria Timişoara le va da în judecată pe contabila şefă şi pe directoarea Liceului de Arte Plastice. Măsura vine ca urmare a faptului că municipalitatea va fi executată silit de 2.1 milioane de lei pentru neplata chiriei către proprietarii spaţiului în care funcţionează liceul, în intervalul 1 ianuarie 2010 – 31 aprilie 2012, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti definitive. La începutul lunii februarie, la auzul veştii că primăria va fi executată, Robu a comentat că „eu consider anormal ca instituţia primăriei să aibă de plătit o asemenea sumă cu care am avea atâtea lucruri bune de făcut pentru că anumite persoane pur şi simplu şi-au făcut de cap.


Cred că cei care sunt vinovaţi la nivel individual trebuie să plătească până la urmă această sumă. Nu pot să nu mă mir şi de faptul că administraţia precedentă nu a avut forţa să rezolve problema, recurgând la toate pârghiile pe care le avea în mână. În ceea ce mă priveşte, eu declar solemn că liceul va fi mutat din acea clădire şi dacă cei nemulţumiţi de o astfel de mişcare vor protesta zi de zi în orice manieră”, a detaliat edilul şef. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că peste noapte, fără nicio aprobare de la primărie, chiria a explodat, în decembrie 2008, de la 2256,3 lei la 31.600 euro pe lună după ce directorul liceului a semnat un act adițional cu cei de la Fundația Caritatea. Viceprimarul Traian Stoia este sigur că suma va fi recuperată. La fel spune şi deputatul PSD Sorin Grindeanu care e sigur că instanţa va stabili cine poate fi executat silit pentru suma pe care primăria trebuie să o achite, având în vedere că reprezentanții primăriei a cerut în repetate rânduri conducerii de la Liceul de Arte să se mute.

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Doamne-ajuta!
    N-ar fi rau sa se intample asa – ca sa nu se mai joace nimeni cu banul public.
    Problema este ca institutiile publice nu pot plati asemenea sume (nu au linie de buget pentru asa ceva), ele trebuie sa recupereze banii de la persoane fizice.
    Directorul liceului a semnat actul aditional, el sa plateasca diferenta dintre chiria initiala si cea majorata. De remarcat ca, daca stam drept si judecam sdrept, cu chiria pe 3-4 ani poate fi cumparata cladirea aceea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.