Centrul istoric intră în reparație generală în mai. Ce strategie are primarul...

Centrul istoric intră în reparație generală în mai. Ce strategie are primarul pentru cele șase șantiere deschise simultan

0
DISTRIBUIȚI

timisoara piata unirii

Lucrările de reabilitare a centrului istoric vor începe în luna mai. Anunţul a fost făcut astăzi de edilul şef Nicolae Robu, care a detaliat că „momentan, proiectul este în stadiul de licitaţie în derulare cu şanse mari de finalizare în bune condiţii. Lucrarea este de aproape 70 de milioane de lei şi în cadrul ei vor fi lucrări de refacere a alimentării cu apă, a canalizării, a alimentării cu gaz, apoi lucrări la mobilier urban. Toate străzile ce intră în proiect vor fi pavate cu piatră cubică, fi amplasată din clădire în clădire, astfel încât zona să devină pietonală. Mobilierul urban care va fi amplasat în zonă va respecta spiritul baroc, iar astfaltul este  prevăzut să se schimbe tot cu piatră cubică.  Pe strada Mărăşeşti vom schimba asfaltul cu piatră cu pavele”.

În acest proiect, vor fi refăcute pieţele Unirii, Libertăţii, Sfântul Gheorghe şi Ţarcului şi 10 străzi printre care Alecsandri, Blaga, Eugeniu de Savoya.


Lucrările ar urma să fie executate de o singură firmă, iar ceea ce se ştie momentan este că unele străzi au ca termen de execuţie 6 luni, altele, 12 luni şi cel mai mult timp alocat este pentru reabilitarea Pieţei Sfântul Gheorghe – 18 luni.

Primarul a precizat că se vor deschide șase fronturi de lucru. Dacă echipele de muncitori vor întâlni vestigii istorice într-una din zone, până se va termina descărcarea arheologii, lucrările se vor muta și continua în altă locație. Această strategie de lucru, spune edilul-șef, le va permite să respecte termenul de execuție. „Va fi un proiect greu care ne va da bătaie de cap şi prin aceea că traficul va fi întrerupt şi în acea zonă şi implicit nu vor mai putea fi parcate maşini nici pe perioada lucărilor, şi nici după asta” a avertizat Robu. Banii pentru reabilitarea centrului istoric vor veni din fonduri europene, iar la licitație participă șase firme.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.