Patru meciuri la Cluj pentru „panterele roz” de la Danzio

Patru meciuri la Cluj pentru „panterele roz” de la Danzio

0
DISTRIBUIȚI

danzio=teleorman05

Echipa de bashet feminin a Timișoarei BCM Danzio va sta patru zile în ”inima” Ardealului pentru meciul de senioare din etapa a XXII-a a Ligii naționale feminine, precum și pentru al treilea turneu din campionatul de tineret sub 23 de ani. ”Panterele roz” își pot linge rănile după meciurile pierdute cu Sfântu Gheorghe și CSBT Alexandria. Universitatea Cluj este doar umbra echipei de altădată, fostă campioană națională a României în perioada comunistă. Ardelencele se află pe locul 13, penultimul din prima ligă. După retragerea Olimpiei București și eliminarea meciurilor contra echipei din Capitală, Clujul a rămas cu doar două victorii, obținute în meciurile contra Universității Oradea, echipă ce abia răzbate în campionat, fără a obține vreo victorie.


Studentele de sub Feleac sunt victime sigure în fața celor de la Danzio, echipa cu nouă victorii și șapte înfrângeri. Printre baschetbalistele cu evoluții bune de la timișorence se numără și Marta Fodor, jucătoare venită vara aceasta pe Bega de la Cluj. Prezență constantă în primul ”5” al bănățencelor.

După meciul senioarelor, Danzio rămâne în Ardeal pentru turneul Under 23, al treilea din actuala ediție de campionat de tineret, după cele similare de la București și Timișoara. Bănățencele sunt mari favorite la titlul național după ce au câștigat toate cele șase meciuri de până acum. Retragerea Olimpiei București din campionatul de senioare, nu și din cel de tineret, ușurează și mai mult misiunea ”panterelor mici”. Mule jucătoare ale bucureștencelor ce puteau evolua la U 23 au părăsit echipa, cum a fost și cazul lui Tunde Kilin, venită în Banat. Astfel, singura luptă reală va fi cea cu Universitatea Cluj, deoarece SCM Craiova nu mai poate răsturna clasamentul după ce nu a câștigat niciun meci până acum. BCM Danzio are 12 puncte, iar Clujul 10, cu avantajul confruntărilor directe de partea timișorencelor. Dacă vor câștiga și acest meci cu ardelencele, timișorencele ar fi aproape sigure de titlul național. Meciurile se vor juca duminică, luni și marți, cu Olimpia București, U Cluj și SCM Craiova, în această ordinea.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.