Percheziţii la locuinţa unui lider al lumii interlope care a comandat uciderea...

Percheziţii la locuinţa unui lider al lumii interlope care a comandat uciderea lui Bogdan Mararu

0
DISTRIBUIȚI

mascat

Procurorii fac percheziţii în Bucureşti la locuinţa lui Ioan Dumitru Mironescu, cercetat pentru că ar fi comandat uciderea lui Bogdan Mararu, existând posibilitatea ca atentatul din Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat din Vitan, iar tânărul împuşcat de Proca să fi fost confundat cu Mironescu, informează Mediafax. Percheziţiile care au loc marţi dimineaţă la reşedinţa din Bucureşti a lui Ioan Dumitru Mironescu sunt continuarea acţiunii din 11 ianuarie, când trei tineri au fost prinşi după ce au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub autoturismul lui Bogdan Mararu, din faţa locuinţei acestuia din Piatra Neamţ.

La finalul percheziţiilor, Ioan Dumitru Mironescu va fi dus la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ pentru cercetări, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. „Cercetările efectuate până în prezent au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii părţii vătămate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de către învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al părţii vătămate Mararu Bogdan”, au precizat procurorii DIICOT, pentru Mediafax. Din probele administrate în cazul atentatului din Piatra Neamţ a rezultat posibilitatea ca mobilul acestuia să aibă la bază atacul armat care a avut loc în seara de 26 noiembrie 2012, în zona Vitan din Bucureşti.


Cetăţeanul moldovean Vitalie Proca, arestat în Rusia, a tras atunci mai multe focuri de armă asupra unui tânăr, pe o stradă din zona Vitan din Capitală, cu intenţia de a-l ucide.

Procurorii iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată de acest atac să fi fost Ioan Dumitru Mironescu, iar tânărul împuşcat să fi fost confundat cu acesta, întrucât locuiesc în acelaşi cartier, conduc acelaşi tip de maşină, de culoare neagră, au aceeaşi combinaţie a literelor la numărul de înmatriculare şi ambii sunt practicanţi ai sporturilor de contact. Percheziţiile la reşedinţa lui Mironescu sunt făcute de procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de politie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Cinci persoane sunt cercetate în arest pentru tentativa de asasinare a lui Bogdan Mararu. Daniel Pădurariu, Cosmin Irinel Lăcătuş, Ovidiu Popa, Petrică Jâtaru şi Emil Cristofor sunt acuzaţi de omor calificat, distrugere şi acte de terorism, după ce au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub autoturismul lui Bogdan Mararu, la Piatra Neamţ. Daniel Pădurariu a planificat asasinarea lui Bogdan Mararu, pe fondul unor conflicte mai vechi cu familia acestuia, şi l-a pus pe Cosmin Irinel Lăcătuş să găsească două persoane care, pentru 7.000 de euro, să monteze dispozitivul exploziv, acestea cerând 15.000 de euro dacă Mararu moare, arăta instanţa Curţii de Apel Bacău în motivarea deciziei de arestare. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. În 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Vitalie Proca este acuzat că în 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Morţun din cartierul Vitan din Capitală, l-ar fi împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani. Acesta a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Proca a fost prins în 6 februarie la Moscova, cu sprijinul Poliţiei din Rusia, Italia, Moldova şi Scotland Yard, el fiind căutat după ce în primăvara anului trecut pe teritoriul Marii Britanii a comis o faptă similară, spunea şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.