Primarul Sibiului, Klaus Johannis, se înscrie în PNL

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, se înscrie în PNL

0
DISTRIBUIȚI

klaus-johannis

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Johannis, se va alătura PNL, potrivit Mediafax. Liderul PNL Puiu Haşotti a declarat, pentru Mediafax, că primarul oraşului Sibiu se va înscrie în PNL, ceea ce „nu ar ar avea efect” asupra mandatului acestuia de primar. „Domnul Johannis se va înscrie în Partidul Naţional Liberal”, a spus Haşotti.

El a precizat că înscrierea în PNL nu ar ar avea efect asupra mandatului de primar deţinut de Iohannis la Sibiu. La rândul său, liderul PNL Sibiu Mircea Cazan a declarat că Iohannis s-a alăturat echipei PNL, cel mai probabil organizaţiei din Bucureşti.

„Domnul primar nu riscă să-şi piardă mandatul pentru că FDGR au este un partid politic, şi doar o formaţiune politică, al cărei statut permite înscrierea într-un alt partid fără a-şi pierde statutul de primar”, a spus Cazan. El a spus că „este un plus de valoare” faptul că Iohannis s-a alăturat echipei PNL.

Klaus Johannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.


El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii. Klaus Johannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali. Iohannis a fost în relaţii bune cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL din 2004, iar în 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, acestea au devenit şi mai strânse, în urma vizitelor repetate pe care şeful statului le-a făcut la Sibiu.

Înaintea alegerilor locale din 2008, însă, relaţia s-a rupt, după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.  În octombrie 2009, după căderea Guvernului Boc, Klaus Iohannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier, mandatul său urmând să fie formarea un guvern care să gestioneze problemele economice urgente şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. În schimb, preşedintele Traian Băsescu l-a preferat pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.