România şi Ungaria îngroapă securea războiului. Deocamdată

România şi Ungaria îngroapă securea războiului. Deocamdată

0
DISTRIBUIȚI

ianos_martony

România şi Ungaria şi-au propus să cadă la pace. Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean şi omologul său, Ianoş Martony, se vor întâlni în primăvară pentru a discuta problematica minorităţilor naţionale şi a steagului ţinutul secuiesc, informează Antena3.
Cei doi au căzut de acord că ar trebui să evite un scandal diplomatic între cele două ţări. Ministrul ungar de Externe confirmă intenţia Guvernului de la Budapesta de a sprijini autonomia Ţinutului Secuiesc.

Victor Ponta îi acuză pe oficialii maghiari că îşi fac campanie electorală.


Ministerul de Interne a cerut prefecţilor să sancţioneze primarii care nu respectă legea. Edilul comunei harghitene Mădăraş a fost amendat cu 4.000 de lei pentru arborarea drapelul Ungariei pe clădirea Primăriei.  Premierul i-a cerut preşedintelui să lămurească problema la Consiliul European. Şi liderii UDMR îl acuză pe ambasadorul Ungariei de lipsă de diplomaţie.

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, se va întâlni în primăvară cu omologul său, Jonos Martonyi pentru a discuta despre drepturile minoriţăţilor: Cei doi au căzut de acord, în urma unei discuţii telefonice, să evite declanşarea unui conflict diplomatic. Scandalul a izbucnit după ce secretarul maghiar de stat Zsolt Nemeth a declarat că în secuime a fost declanşat un război al steagurilor şi a îndemnat primarii din Ungaria să să arboreze în semn de solidaritate steagul secuiesc. Legislaţia română prevede însă ca simbolurile specifice minorităţilor naţionale pot fi utilizate numai cu ocazia unor evenimente specifice.

Foto: roncea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.