Timba pierde dramatic la Oradea la un singur punct

Timba pierde dramatic la Oradea la un singur punct

0
DISTRIBUIȚI

timba-cluj06_resize

BC Timba a făcut de departe cel mai bun meci al sezonului în fieful liderului CSM Oradea, după un meci pierdut la scorul de 79-78. Will Franklin și-a menținut echipa în topul Ligii naționale după o aruncare de 2 puncte în ultima secundă. Pentru Timba, Rickey Huckaby a fost omul meciului, atât prin punctele marcate, cât și prin siritul de luptă, deoarece fundaul a rientrat în joc după ce s-a lovit în sfertul al doilea.

”Urșii” au început foarte slab meciul, deși primul ”5” format din Huckaby-Brown-Horton-Glynn-Chief era cel format în mare parte din titularii obișnuiți. Orădenii și-au făcut jocul cu toate mingile trimise pe pivotul Bogdan Țibârnă, iar primul sfert s-a terminat 26-12. În sfertul al doilea, Bogdan Murărescu i-a trimis în teren pe Mihuți, Czmor, iar apoi pe Popa. După 13 minute de joc, oaspeții se apropiaseră la 26-20 pe tabelă, însă după două minute, CSM Oradea avea deja 38-25. Până la pauză, elevii lui Cristian Achim aveau deja o diferență foarte mare la scorul de 53-37, însă meciul era departe de a fi încheiat pentru cele două echipe. Sfertul al treilea a marcat revenirea în joc a Timbei, sfert terminat 23-10 pentru galben-negri. În teren a reintrat ”recuperatorul” Jordan Glynn, ținut pe bancă după ce acumulase faulturi. Bogdan Murărescu le-a cerut elevilor săi să joace  cu mingile pe pivotul Chief Kickingstallionsims, care la finalul sfertului a avut 10 puncte, după ce la pauză nu marcase deloc. În sfertul al treilea, bihorenii au intrat cu 63-60 pe tabelă.

A fost nevoie de două aruncări de 2 puncte ale lui Huckaby și o triță a lui Horton pentru ca Timba să egaleze după 36 de minute de joc la scorul de 69-69.


”Urșii” au venit apoi la conducere cu 73-71. Cu 41 de secunde înainte de final, scorul era 75-75. Timba nu s-a impus însă, deși Huckaby a aruncat de 3 puncte pe final. Conducătorul de joc al gazdelor, Will Franklin, a arătat luciditate maximă și a înscris în ultima secundă de joc. Rickey Huckaby a marcat 21 de puncte, urmat de Jermont Horton, cu 16, Denham Brown, 15 și Chief Kickingstallionsims, 12. Lider al recuperării a fost Jordan Glynn, cu 11. De remarcat că fundașul canadian Alex Johnson nu a fost folosit deloc de Murărescu, deși a făcut deplasarea cu echipa. De la CSM Oradea, liderii la capitolul punctelor au fost Franklin, 26 de puncte, Pesic și Maric, ambii cu 16 puncte.

”Vreau să îmi felicit băieții, echipa și staff-ul tehnic pentru că astăzi am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre, poate și pe fondul unui joc mai slab făcut de CSM Oradea. După părerea mea, astăzi Timba merita să câtșige. Ne-a lipsit puțin noroc, am avut experiența necesară să jucăm acest final de meci. Tot timpul am avut speranțe, am crezut în echipă și în băieți. Mă așteptam să ieșim din pasa proasta a ultimelor meciuri, îmi pare nespus de rău că nu am reușit să câștigăm. Era normal să pornim cu șansa a doua să nu mă gândesc la așa un scor, era diferența de clasament, meciurile noastre slabe din ultima perioadă. Totuși, băieții au valoare, se vede că muncesc și meritau din plin victoria aceasta”, a declarat după meci președintele clubului, Sebastian Răducanu.

”Cu un ochi râd și unul plâng, ne-au despărțit 6 secunde de o victorie mare. Sper ca acest meci să dea semnalul pentru ieșirea din pasa proasta de până acum. Ne bucură că am putut arăta această revenire în fața lideurului, ceea ce ne dă speranțe că în următoaele meciuri vom crește în joc. Ne-a lipsit puțină șansă, am avut ghinion că nu am câștigat, a fost o aruncare în ultima secundă norocoasă cu care au bătut orădenii”, a declarat căpintaul Petru Czmor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.