Cât îi cere un bărbat primăriei pentru conducta de apă a orașului,...

Cât îi cere un bărbat primăriei pentru conducta de apă a orașului, ce trece pe sub terenul său

0
DISTRIBUIȚI

8032flexibile-info193

O conductă de apă a orașului a ajuns motiv de proces pentru un bărbat care, vrea nu vrea, o „găzduiește” sub terenul său. Bărbatul a decis că este îndreptățit la o remunerație pentru acest lucru. Așa că Ionuţ Florin Vasile din Orăştie cere Primăriei Hunedoara 250.000 de lei pentru conducta des sub teren. Omul mai vrea şi o chirie anuală de 20.000 de euro, aşa că a dat în judecată Consiliul Local Hunedoara şi cere instanţei să ia o decizie. Procesul va avea loc la Tribunalul Hunedoara, primul termen fiind în data de 3 aprilie 2013.

Ionuţ Florin Vasile a acţionat în instanţă Consiliul Local Hunedoara şi municipiul Hunedoara prin primar, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Aqua Prest Hunedoara” (care derulează proiecte de reabilitare a reţelor de apă cu fonduri europene), furnizorul de apă ApaProd Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara şi cere 250.000 de euro cu titlul de daune retroactive, dar şi o chirie anuală de 20.000 de euro pentru conducta de apă care trece subteran pe terenul său din localitatea hunedoreană Silvaş.

„Cred că Primăria Hunedoara va câştiga procesul, având în vedere că persoana care a cumpărat recent acel teren ştia că acestă conductă trece pe teren şi a achiziţionat pământul intenţionat pentru a acţiona CL Hunedoara în instanţă şi pentru a solicita daune.


Conducta a fost montată în anul 1980, este subterană şi nu afectează, decât în caz de spargere”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion. Potrivit acestuia, bugetul local al municipiului Hunedoara însumează puţin peste 40 milioane de euro, şi nu sunt sume disponibile pentru despăgubiri atât de mari.  “Dacă bărbatul câştigă procesul renunţăm la conductă şi alimentăm oraşul cu apă din lacul Cinciş”, a spus primarul. Conducta de apă are o lungime de peste 30 de kilometri şi aduce apa de la Râul Bărbat, din Retezat, în municipiul Hunedoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.