Patru ore de mişcare pe săptămână, „fantezia” Ministerului Educației. Cum se face...

Patru ore de mişcare pe săptămână, „fantezia” Ministerului Educației. Cum se face sport în realitate în școlile din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

BACALAUREAT2012 11

Elevii care învaţă la 45 de şcoli din judeţul Timiş nu au unde să îşi desfăşoare orele de educaţie fizică şi sport, şi asta pentru că nu au săli de sport nici măcar improvizate. Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct, spune că aceste situaţii se întâlnesc în satele în care învaţă foarte puţini elevi, iar în alte 92 de şcoli fără săli de sport, aceste ore se desfăşoară în sălile de clasă pe nişte saltele. „Nu pot să spun că vom fi pregătiţi 100 %  ca din anul şcolar 2013-2014 toţi elevii de clasa a V-a şi a IX-a să poată face patru ore de sport pe săptămână, dar am convingerea că fiecare şcoală va face faţă noilor cerinţe”, a afirmat, astăzi, Francisc Halasz.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar, din cele 208 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Timiş, doar opt au săli de sport de tip A, adică cu dimensiuni cât un  teren de handbal şi tribune.


Este vorba despre Şcoala Gimnazială Nr. 30, CSS Lugoj, CSS Bega Timişoara, CSS Nr. 1 de pe Calea Aradului, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj, Şcoala Gimnazială Giroc, Uivar şi Chevereşu Mare. 27 de şcoli au săli de sport de tip B – fără tribune, iar alte 24 de unităţi şcolare au amenajate săli de sport de tip C – sală cu o dimensiune mai mică decât un teren de handbal şi fără tribune.

„Toate cele 10 şcoli cu învăţământ special din judeţul Timiş au săli de sport. 45 de şcoli de la sate, precum Foeni, Cenei sau Carani nu au săli de sport nici măcar improvizate, aşa că vara desfăşoară orele de educaţie fizică şi sport în curtea şcolii, iar iarna este o mare problemă”, a spus Adrian Sima, inspector şcolar adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.