Grevă la Lufthansa: peste 670 de zboruri sunt anulate în Europa

Grevă la Lufthansa: peste 670 de zboruri sunt anulate în Europa

0
DISTRIBUIȚI

Germany-Lufthansa

Cea mai importantă companie aeriană germană, Lufthansa, a anulat peste 670 de zboruri de astăzi în Europa, din cauza unei greve de avertisment a personalului său de la sol de pe aeroporturi germane, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, informează Mediafax. Aeroporturile din Frankfurt (vest) şi Munchen (sud), cele mai importante terminale Lufthansa, sunt afectate de această grevă organizată de către Sindicatul Verdi, dar şi cele din Berlin, Hamburg (nord), Düsseldorf şi Koln (vest).

Compania a hotărât să anuleze aproape toate zborurile în Germania şi în Europa, între orele locale 5.00 (6.00, ora României) şi 12.00 (13.00, ora României) pe aeroporturile în care are loc greva de avertisment.


„Călătorii au fost informaţi ieri după prânz şi au putut începe să îşi modifice biletul de avion sau să opteze pentru tren”, a declarat purtătorul de cuvânt citat. În opinia sa, acest lucru a permis să se evite formarea unor cozi de aşteptare la ghişeele Lufthansa.

Greva, organizată la apelul Verdi, vizează să exercite presiuni asupra conducerii înainte de lansarea unor noi negocieri, vineri, asupra unor revendicări salariale. Verdi reclamă o creştere salarială de 5,2% pe o perioadă de 12 luni pentru aproximativ 33.000 de salariaţi la sol ai Lufthansa în Germania şi cere garantarea locului de muncă. Însă, potrivit unui oficial sindical care participă la negocieri, Christine Behle, citată de agenţia de presă germană DPA, negocierile se anunţă lungi şi dificile, fără să se aştepte vreun acord vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.