Primul scandal în cazul chiriilor mărite de primărie: un birou notarial a...

Primul scandal în cazul chiriilor mărite de primărie: un birou notarial a făcut o plângere împotriva municipalității

3
DISTRIBUIȚI

IMG_9448

Reprezentanții unui biroului notarial din Timişoara au depus o plângere prealabilă împotriva Primăriei Timișoara, nemulţumiți că trebuie să plătească de zece ori mai mult pentru spaţiul închiriat de la municipalitate de pe strada Piaţa Ţepeş Vodă, nr. 1. Asta, după ce municipalitatea a decis să mărească chiriile pentru chiriașii săi. Primarul Robu a anunţat, astăzi, că acest gest i se pare „ruşinos! Mi se pare un gest descalificant din partea biroului notarial Topală Elena să beneficiezi de spaţiul public al Primăriei Timişoara în condiţii avantajoase şi când ţi se majorează preţul, tot în condiţii avantajoase, să recurgi la o astfel de plângere”.


Biroul notarial a solicitat revocarea hotărârii de consiliu local care prevede noile tarife pentru că nu conţine nicio listă de motive care au determinat această majorare. Pentru cei 80 de mp închiriaţi de la municipalitate, proprietarul va trebui să plătească o chirie de 1.600 de euro pe lună.

Deşi contractul încheiat cu biroul notarial expiră abia în anul 2015, Nicolae Robu este hotărât să recurgă la toate pârghiile legale pentru a rezilia contractul mai repede pentru că „mi se pare normal să nu-l mai prelungim, sperăm să scăpăm cât mai repede de astfel de chiriași  pentru că nu are niciun drept să impună proprietarului cu cât să majoreze chiria”. Plângerea depusă de biroul notarial va fi supusă discuției într-o ședință a consiliului local, dar primarul Robu speră ca aleșii locali să nu fie de acord cu plângerea.

Contactată de PRESSALERT.ro, notarul Elena Topală a spus că nu vrea să comenteze pe marginea acestui subiect, amenințând că „dacă îmi publicați numele, vă voi da în judecată”.

3 COMENTARII

  1. d-l Robu(l) e din ce in ce tot mai despotic si nu „rob”. Tot mai mult spre directia dictatoriala. (Moscova?) Ori unde in lumea vestica civilizata, exista o lege a chiriasilor care ii apara tocmai de astfel de mariri de chirii dupa pofta inimii, fara motiv bine determinat. Nu poti marii o chirie fara sa fii facut oarecare renovari, imbunatatiri vizibile si pentru folosul chiriasului. Si atunci numai cu un anumit procent din chiria prezenta, nicidecum de zece ori mai mare de cit chiria aferenta. Nu poti da afara usor chiriasi din spatiul inchiriat, nici daca motivezi ca vrei sa folosesti spatiul „pentru uzul personal sau familiar”.Legea pentru protejarea chiriasilor sint mult mai severe vis-a-vis de proprietar, decit legile in favoarea proprietarului. Probabil biroul notarial e foarte la curent cu aceste legi si stie pe ce se bazeaza cind face plingere acestui „Rob”. Dar se pare ca robul nu e la curent cu legile europene si trateaza totul ca in ograda proprie, mosia lu´tata ! Oare cite bazaconii mai poate debita creierul acestui geniu ?

  2. intrebarea este daca gasesti pe altcineva sa iti plateasca 1600 de euro pe luna pt 80mp, nu daca topala isi permite sau nu o chirie la un asemenea nivel. robu trebuie sa argumenteze pretul cerut, sa primeasca o expertiza cu cit se inchiriaza mp in acea zona. poate a facut o expertiza, macar sa fie transparent daca tot vorbeste zilnic cu presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.