Un document găsit în casa lui Osama ben Laden dezvăluie obiectivele vizate...

Un document găsit în casa lui Osama ben Laden dezvăluie obiectivele vizate în Europa şi SUA

2
DISTRIBUIȚI

Un document găsit în locuinţa fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden conţine informaţii despre strategia reţelei teroriste de a comite atentate în Europa şi Statele Unite, scrie Mediafax.


 Documentul – o scrisoare adresată lui Osama ben Laden în martie 2010 de un subaltern – dezvăluie că obiectivele vizate de organizaţia teroristă sunt tuneluri, poduri, baraje, conducte submarine de petrol şi cabluri pentru Internet, în Europa şi Statele Unite, informează CNN.

Scrisoarea a fost trimisă de Younis al-Mauretani, un lider operaţional al reţelei teroriste care se află la originea elaborării unui plan ambiţios de atacare a unor obiective din Europa în toamna anului 2010.

Departamentul american al Justiţiei a trimis scrisoarea procurorilor germani anul trecut pentru a o folosi într-un proces pentru terorism desfăşurat la Dusseldorf. CNN a obţinut o copie a documentului de 17 pagini, scris în limba arabă. Al-Mauretani recomanda ca militanţii Al-Qaida să se angajeze la companii care transportă carburanţi în Occident şi să aştepte momentul prielnic pentru a comite atacuri. Liderul terorist declara că obiectivele vizate trebuie să fie elemente ale infrastructurii rutiere şi feroviare, aeroporturi, conducte strategice de petrol şi chiar paradele gay organizate în ţări europene.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.