Un escroc a lăsat bătrâni de 80 de ani fără economiile de-o...

Un escroc a lăsat bătrâni de 80 de ani fără economiile de-o viață, printr-o schemă simplă de înșelăciune. Cât este prejudiciul

0
DISTRIBUIȚI

bani

A furat economiile de viață ale unor pensionari, mințind că va avea grijă de bătrânețile lor – pentru asta a fost arestat preventiv, pe 29 de zile, un bărbat de 48 de ani, din Hunedoara, cercetat pentru furt și înșelăciune.


Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie-august 2012, acesta a escrocat mai mulți oameni în vârstă, majoritatea de 80 de ani, “activând” pe teritoriul județelor Hunedoara și Alba. El le spunea bătrânilor că are relații la bancă și, dacă îi încredințează economiile, el le va depune într-un cont și va obține dobândă preferențială. În momentul în care îi dădeau banii, pensionarii nu mai auzeau de el. Nu toți însă aveau încredere în promisiunile bărbatului. Acesta însă descoperea locul în care bătrânii mai suspicioși își țineau banii și îi fura pur și simplu.

Procurorii nu au încă o listă completă a persoanelor înșelate, însă trei dintre acestea au depus plângere împotriva bărbatului, până acum. Prejudiciul a fost calculat la peste 100.000 de lei. Anchetatorii nu au precizat dacă banii au fost sau nu recuperați de la escroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.