Unul dintre bodyguarzii care i-au călcat pe cap pe poliţişti, trimis în...

Unul dintre bodyguarzii care i-au călcat pe cap pe poliţişti, trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional specializat în contrabandă

5
DISTRIBUIȚI

radu giura 1

Radu Giura, unul dintre bodyguarzii implicat în agresarea celor doi poliţişti în clubul Molly Malone, a fost trimis în judecată de DIICOT Timişoara, fiind acuzat că este iniţiatorul şi liderul unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări din Serbia, care a acţionat în perioada 2011 – 2012. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum Giura a fost cel care a intrat primul în conflict cu inspectorul Dan Bulgaru, ulterior Giura susţinând că a intervenit în apărarea unei ospătăriţe. De asemenea, pe imagini se observă cum Giura îl loveşte în repetate rânduri pe poliţitul imobilizat. Alături de Giura au fost trimişi în judecată de DIICOT şi alţi bărbaţi acuzaţi că îndeplineau diverse misiuni în cadrul grupării – introducerea în ţară a ţigărilor, punerea la dispoziţie a maşinilor sau transportarea mărfurilor de contrabandă pe teritoriul României. Ţigările erau introduse în ţară în maşini care aveau locaşuri special amenajate sau în roţile de rezervă. „Pentru identificarea momentelor optime de preluare a mărfii, numitul Giura Radu Daniel se deplasa săptămânal în P.T.F. Stamora Moraviţa, P.T.F Jimbolia şi P.T.F Naidaş, în vederea realizării contactelor, stabilind modul în care vor fi preluate ţigaretele, mijloacele de transport, precum şi traseul de urmat”, se arată în rechizitoriu. Pentru a asigura conspirativitatea operaţiunilor, o parte dintre membrii grupării erau folosiţi pentru a introduce ţigările în ţară, iar alţii pentru a le distribui.

Unul dintre cărăuşi care a fost prins în vama Jimbolia transportând ţigări şi s-a autodenunţat la Parchet  ” ca făcând parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări coordonat de către numitul Giura Radu Dorel.


Acesta a declarat că a făcut mai multe transporturi de ţigarete într-un an pentru Giura cu acest autoturism, când acesta îi comunica că are liber în punctual vamal”.  De-a lungul monitorizării activităţii grupării, anchetatorii de la Poliţia de Frontieră şi „Crimă Organizată” au capturat mai multe transporturi, în unul dintre cazuri fiind confiscată maşina lui Giura care fusese  dată pentru a aduce ţigări lui Novacovici Eugen, zis „Spanac” după ce s-au descoperit 804 pachete de ţigări, marca Fast. Pentru a recupera autoturismul din posesiaVămii, Giura Radu s-a deplasat la Jimbolia şi a plătit din banii personali, în numele lui Novacovici, amenda de 10.000 lei.

Radu Giura a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat ; instigare la infracţiunea de introducere în sau scoatere din ţarã, de douã ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacã valoarea în vamã a bunurilor sau a mãrfurilor sustrase este mai micã de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai micã de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mãrfuri; colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia şi instigare la infracţiunea de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, Viorel Pârvan pentru infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat; colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia, Novacovici Eugen pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, în cazul altui membru al grupării dispunându-se amendarea acestuia.

Foto stirileprotv.ro

5 COMENTARII

  1. draga raducule,
    ai pus-o!
    sa vez ci-o satz face martalogii vietzashi de la petinenciar.
    o satz face c*uru si rozeta praf. ai sa fi fetitza lor. si-o sa le speli si chelotzi si ciorapi lu aia care o satzo taga la ochiu maro. dreacu ti-o pus sa batz meletzenii. ai pus-oooooooooooooooooo

  2. Asa fratilor,inpunetiva cu coite vereee,ce atita ”interlop”,”grup organizat”,etc,etc….xutetii pe toti pin la loc comanda,ca stie toti banditii astia ca poporul conduce tara,nu iei . La bulau cu tine traficantule si contrabandistule,ca societatea nu are nevoie de indizi cretini si inputiti ca tine,marsh in PLM .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.