Drumurile noastre toate, în scârbă asfaltate

Drumurile noastre toate, în scârbă asfaltate

3
DISTRIBUIȚI

646x404

Fiţi sinceri: de câte ori nu aţi dat cu maşina în vreo groapă, trecând pe vreun bulevard sau străduţă în Timişoara v-a ieşit, mai mult inconştient, o înjurătură neaoşă. Până nu demult, Ciuhandu era botezat de şoferii nervoşi, acum i-a venit rândul lui Robu să fie pomenit la fiecare roată şchiopătată.

Cu toate mega-proiectele imaginate, unele dintre ele începute, cu toate subpasajele desenate frumos, în verde şi gri, un singur lucru ne urmăreşte implacabil, din anii 90 până azi: craterele în asfalt, în şosele, trotuare. Sunt eczemele Timişoarei, „boala” pe care nu o putem ascunde nici cu veşminte scumpe, nici cu parfumuri delicate. Edilii noştri se îmbată cu vise legate de turişti străini care dau năvală în oraşul-frunce, de televiziuni din toată lumea venite să se minuneze la jazzmanii cu pedigree şi vedete de Hollywood performând pe scena din centru.


Nu le trece însă prin cap că atunci când chemi pe cineva în vizită degeaba îl aşezi pe un jilţ aurit în sufragerie dacă îl bagi în casă printr-un hol plin de moloz.

Într-adevăr, străzile găurite ca pufoaica unuia abia ieşit din foame sunt probleme vechi pe la noi, iar cârcotaşii vor spune că „domnul primar” încearcă să repare ce au stricat alţii înaintea lui. Dacă e aşa, atunci se vede că vorba bate fapta în cazul domnului Robu. Nu de alta, dar dacă ajungi pe străzi ca Dinu Lipatti, de exemplu, vezi cum s-au astupat cu asfalt gropile pline cu… apă. Exces de zel sau primele semne ale unor lucrări cu dedicaţie, pentru vreun prinţişor al cimentului (că rege al asfaltului în Banat e numai unul!)? În comparaţie cu planurile de refacere a infrastructurii pare că o „plombă” pusă în scârbă nu e decât o întâmplare. Probabil, si sper să fie aşa. Altfel, poate fi considerată primul semn al unei atitudini a acestei administraţii dependente de atenţie ca un copil din Mickey Mouse Club: se cârpesc “drumurile noastre toate”, cu asfalt, dar să te ferească cel de sus să calci acolo. Rişti să te împotmoleşti, până în gât, în bunele intenţii urât mirositoare.

3 COMENTARII

  1. Tu măi Sabino ori ești proastă ori ești proastă. Îl învinuiești pe dl. Robu că a moștenit drumuri prost făcute de Ciuhandu care se umplu de gropi în fiecasre iarnă? Nici n-am înțeles ce te nemulţumeşte de fapt că se plombează chiar şi pe vreme proastă vreme care e non stop în Timişoara sau că nu se plombează că se pare că pe tine nu te deranjează de fapt că gropile apar pt. că problema ta nu e cu gropile ci cu dl. profesor Robu care chiar se zbate şi face lucruri multe pt. Timişoara.

  2. Nandor: Tu circuli prin Timisoara??? 🙂 Sunt strazi, asfaltate in mandatul marelui profesor Robu Nicolae, care sunt cu gropi deja!! 🙂 Aici care este explicatia?? 🙂 Sau ca atunci cand ploua, se decoperteaza…si se lasa asa, sau se pune plomba in timp ce ploua. 🙂 Cine este de vina, Ciuhandu?
    Si mai nou am vazut…ca se numara gropile, in loc sa se astupe!!

  3. daca ar fi doar atat ce bine ar fi ,dar sunt mult mai multe .ce nu-i facut in scarba in tara asta ? cate lucrari sunt receptionate ? , ele fiind in faza incipienta ,desigur banii decontati ca si cum lucrarea ar fi finalizata .gropile sunt numarate precum voturile numarate de roberta anastase in parlament, la legea pensilor si decontate ca atare .mai este ceva in legatura cu soselele din oras .cand nu intalnesti groapa ,cu siguranta dai de canale care nu sunt la nivelul soselei .cand nu ai gropi si canale ,cu siguranta intalnesti calmatoare la trecerile de pietoni ,chiar si acolo unde nu este necesar .in rest …. stalpisori de toate formele ,culorile ,din diferite materiale ,intalniti la marginea trotuarelor sau pe sosea intre cele doua sensuri de circulatie.din orasul florilor ,ciunadu ne-a transformat in orasul stalpisorilor ,a calmatoarelor si desigur al telpark-ului .sa vedem ce va face dl robu ? ,au trecut deja 9 luni !si nimic nu s-a schimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.