Explicaţia pentru apariţia MAFIEI FACTURILOR de la Strehaia, care-i aproviziona pe patronii...

Explicaţia pentru apariţia MAFIEI FACTURILOR de la Strehaia, care-i aproviziona pe patronii evazionişti din vestul ţării

1
DISTRIBUIȚI

facturaA5siglalogo

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” şi procurorii de la DIICOT Mehedinţi,  care au investigat dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care au fost trimişi în judecată Rodica Vlad, patroana lanţului de farmacii Vlad, Lelia Manda de la Piastrelle, Iederan Dinu Marian şi Boie Constantin, de la Kaola SRL şi Kaola Center SRL, Patronul de la Maratti Construct SRL Timişoara, Raţiu Ovidiu Laurian şi alţi patroni pentru o fraudă de patru milioane de euro, au avut parte de mărturisiri complete din partea  celor care au pus la punct sistemul de fraudare a statului prin emiterea de facturi fictive.

Liderul grupării, Mihai Ioan, zis „Mex”, liderul grupării mafiote a explicat că „după ce tatăl meu s-a îmbolnăvit, eu am  preluat,, afacerea” în sensul că am luat legătura cu persoanele la care tatăl meu le dăduse facturi fiscale fictive şi le-am solicitat să continuăm afacerea.De altfel, aceştia mă cunoşteau bine pentru că eu ,,lucrasem” de o perioadă de timp alături de tatăl meu”. Aşa că mafia facturilor de la Strehaia a continuat să livreze patronilor documente fiscale, cu livrări aberante de materiale. După ce le erau plătite facturile, aceştia scoteau banii din bancă şi îi dădeau înapoi patronilor care le lăsau un comision între 1 şi 5%. Ulterior, banii ajunşi la patronii care fraudau statul erau reintroduşi ca şi creditare a firmei pentru a fi albiţi. Aşa au început să curgă banii şi mafia facturilor să înflorească.

Audiată, Mihai Maria a recunoscut în faţa anchetatorilor că „sunt administrator la SC Andsteel Conf SRL Strehaia, societate  în care am şi calitatea de asociat.


Nu-mi aduc aminte în ce an a fost înfiinţată societatea, ea fiind înfiinţată de către mine şi de către concubinul meu Găman Ion pentru că vroiam să facem şi noi bani şi să nu mai muncim la făcut cazane. Firma mea nu a avut niciodată marfă pe care să fi vândut-o unei alte firme, nu a avut depozite ori oameni angajaţi”.

Modul în care acţiona mafia facturilor este dezvăluită şi de o discuţie dintre liderul grupării, Mihai Florin,şi un client al său.

Florin   : Da, domnu’…

Domnul: Ce faci, măi?

Florin   : Ce să fac? Uite… stau!

Domnul: Aaa!

Florin   : Aha!

Domnul: Ăăă… am şi eu o treabă cu tine!

Florin   : Spune!

Domnul: Să fac şi eu o treabă… ţigănească!

Florin   : Aaa!

Domnul: Aha!

Florin   : Să-ţi aduc fier?

Domnul: Să-mi aduci fier! Şi să-mi aduci şi autorizaţia!

Florin   : Da?

Domnul: Aha!

Florin   : Aaa!

Domnul: Vii?

Florin   : Îţi trebuie mult fier?

Domnul: Mult! După trei de-alea!

Florin   : După trei să-ţi dau?

Domnul: După trei luni!

Florin   : Aaa!

Domnul: Aha!

Florin   : Cât?

Domnul: Două… trei ,,grase”! Nu ştiu cât este!

Florin   : Aaa! Da, domnule! Putem!

Domnul: Păi vii?

Florin   : Acum?

Domnul: Da!

Florin   : Îmi dai banu’ jos! Da?

Domnul: Îţi dau… dar îmi mai laşi şi tu… ceva de acolo!

Florin   : Din 2?

Domnul: Nu face aşa! Că nu ţi-am dat eu 2! De ce minţi acum?

Florin   : Cum nu? Păi nu am făcut pe 2?

Domnul: Pe 1şi jumătate am făcut… ultima oară! Da! Şi ai zis că-mi mai laşi! Dacă am  mai mult îmi mai laşi ceva de la tine!

Florin   : Să mai las eu…

Domnul: Da!

Florin   : În loc să mai dai şi tu ceva că nu ne-am mai văzut demult…

Domnul: Lasă că-ţi dau şi de băut! Spune! Vii aici? Să ştiu!

Florin   : Acum? Acum?

Domnul: Da! Da’ îmi aduci şi autorizaţia, certificatul…

Florin   : Da, domnule!

Domnul: Le aduci?

Florin   : Da, domnule!

Domnul: Pe al bătrânului, nu?

Florin   : Nu pe aia!

Domnul: Dar pe care?

Florin   : Pe alta! Să văd! Poate îţi dau şi pe aia şi pe… alta!

Domnul: Păi te aştept în oraş?

Florin   : Da, domnule! Într-o oră… o oră şi ceva… că eu sunt până la Motru acum! Trebuie să mă duc până acasă să le iau şi vin!

Domnul: Să nu vii fără autorizaţie!

Florin   : Da, domnule!

Domnul: Hai!

1 COMENTARIU

  1. O minciuna mai mare,nu cred ca mai exista,cica contabila a” incurcat”,ea sa raspunda !!!Pai viitoare puscariasa Vlad Rodica,biata contabila facea actele la comanda ta,vrajeala ieftina cu „contabila a gresit,sa plateasca”,din facturi reiese,materiale de constructii pentru sute de imobile!?!,chiar asa de naiva sa fi fost doamna farmacista sa semneze ca primarita !OARE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.