SUA mobilizează avioane de vânătoare F-22 în cadrul exerciţiilor americano-sud-coreene

SUA mobilizează avioane de vânătoare F-22 în cadrul exerciţiilor americano-sud-coreene

0
DISTRIBUIȚI

f-22-raptor

Statele Unite au anunţat astăzi că au mobilizat avioane de vânătoare invizibile pe radar F-22, după bombardierele B-52 şi B-2, în cadrul manevrelor americano-sud-coreene organizate pe fondul tensiunilor intense cu regimul nord-coreean, informează Mediafax. Cele două avioane Raptor F-22 au ajuns ieri în Coreea de Sud pentru a participa la exerciţiile anuale „Foal Eagle” care vor dura până la 30 aprilie, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor americane.


Avioanele de vânătoare ar putea fi staţionate la baza americană din insula japoneză Okinawa (sud), potrivit unor informaţii neconfirmate.

Aparatele F-22 au fost deja mobilizate pentru aceste manevre interarme, dar contextul este deosebit de delicat, cu o inflaţie verbală, pe care specialiştii o consideră îngrijorătoare, între Phenian, pe de o parte, şi Seul şi Washington, de cealaltă parte. Statele Unite au anunţat săptămâna trecută că bombardierele sale B-52 şi B-2 au efectuat zboruri de antrenament pe teritoriul sud-coreean, generând furia Coreei de Nord.

După acest anunţ, Phenianul a ameninţat că va ataca insulele americane Guam şi Hawaii, din Pacific. Ulterior, Coreea de Nord a declarat sâmbătă că este „în stare de război” cu Seulul. Cele două Corei sunt tehnic în stare de război deoarece războiul din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.