Percheziții la membrii unei grupări care a dat țepe firmelor de asigurări...

Percheziții la membrii unei grupări care a dat țepe firmelor de asigurări înscenând accidente cu mașini de lux UPDATE Sprijin din poliție pentru infractori

0
DISTRIBUIȚI

mascat spate

Polițiștii fac, în această dimineață, 19 percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări specializate în înşelăciuni în dauna unor firme de asigurări, prin înscenarea de accidente cu autoturisme de lux, informează Poliţia Română, potrivit Mediafax. Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi înşelat firmele de asigurări şi prin avarierea intenţionată a maşinilor, mai spun cei de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Descinderile au loc în București, Dâmbovița și Ilfov. Potrivit poliţiştilor, persoanele vizate, care a fost monitorizate în perioada martie – mai 2013, sunt suspectate că achiziţionau autoturisme de lux (Jaguar, Masserati, Mercedes, Audi, Porsche) pe numele unor societăţi comerciale fantomă, le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie, în vederea încasării primelor de asigurare.

„În acest scop, pentru a induce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări prezentau prin persoane interpuse autovehiculele avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună solicitau plata unor prime de asigurare cu sume de bani cuprinse între 150.000 şi 200.000 lei”, precizează Poliţia Română.


Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 750.000 lei, care urmează să fie recuperaţi prin identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor şi bunurilor aparţinând membrilor grupării. Până în acest moment, spun poliţiştii, s-a reuşit documentarea a 11 infracţiuni de înşelăciune sau tentativă, iar pe parcursul cercetărilor s-a reuşit oprirea de la plată a şase dosare de daună, în care erau solicitate despăgubiri cu sume de bani cuprinse între 120.000 şi 200.000 de lei.

Percheziţiile de astăzi sunt făcute de 200 de poliţişti din cadrul Secţiei 5, alături de cei de la secţiile 1-4, luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din IGPR, trupe SAS, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din IGPR şi al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). 19 persoane ar urma să fie duse la audieri.

UPDATE Gruparea care înşela firme de asigurări prin înscenarea de accidente cu autoturisme de lux şi prin avarierea intenţionată a acestora ar fi fost sprijinită de un poliţist de la Biroul de accidente – Sector 2, suspectat că elibera dovezi, informează Mediafax citând surse din Poliţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.