Tragedie în portul Genova: trei persoane au murit după ce o navă...

Tragedie în portul Genova: trei persoane au murit după ce o navă s-a ciocnit cu un turnul de control

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta_italia

O ambarcaţiune a intrat în coliziune aproape de miezul nopţii cu un turn de control în portul din Genova (nord-vestul Italiei) şi mai multe persoane au căzut în apă, dintre care trei au murit, alte şase sunt rănite şi mai multe sunt date dispărute, potrivit informațiilor primite de la echipele de salvare, informează Mediafax. La două ore după accidentul care s-a produs în jurul orei locale 23:30 (00:30, miercuri, ora României) echipele de salvare continuau să caute mai multe persoane dispărute, zece conform agenţiei Ansa, şase conform altor jurnale.

În urma unei manevre greşite, nava-container, „Jolly Nero” care leagă Genova de Messina (Sicilia) a lovit edificiul, Palazzina Piloti, de unde sunt controlate mişcările navelor din aceste mare port, unul dintre cele mai importante din Italia.


Persoanele care se aflau pe navă au căzut în apă. Scafandrii pompierilor, ajunşi rapid la faţa locului, au recuperat nouă persoane dintre care trei erau moarte. Cel puţin alte zece persoane sunt date dispărute. Din cauza impactului violent, turnul de control, o înaltă structură metalică, s-a înclinat la 45 de grade, iar o parte a acestuia s-a prăbuşit în apă. Căutările se vor concentra în bazinul Giano, unde se află turnul metalic. Persoanele căutate în prezent ar fi putut cădea în apă, dar se poate şi să fi rămas închişi într-un lift intern.

„Era momentul în care se aflau cele mai multe persoane în turn”, a explicat paza de coastă pentru jurnalul local, Secolo XIX, deoarece în momentul impactului se schimba tura de lucru a personalului căpitaneriei portuare. Conform Ansa, Parchetul din Genova a deschis imediat o anchetă. Substitutul procurorului a plasat nava sub sechestru şi a interogat comandantul. Conform primelor mărturii, se pare că două motoare s-au blocat. Acest accident aminteşte italienilor de tragedia navei Costa Concordia. Pachebotul de croazieră a naufragiat la 13 ianuarie 2012 în faţa insulei toscane Giglio, provocând 32 de morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.